19. tammikuuta 2010

Paras ystäväni

Tänään on syntymäpäiväni ja aion viettää sen parhaan ystäväni kanssa. Tässä hän on.


LG Direct Drive 8 kg F1211TDP. 8 kiloa pyykkiä vetävä suoravetokone,1200 kierroksella,lapsilukolla,äänimerkillä....


Ja tässä ystäväni kolme lasta. Kori vaalealle pyykille,kori punaiselle pyykille ja kori tummalle pyykille.

Jep,kyllä,olen hullu. Rakastan pyykinpesua,sen levittämistä kuivumaan ja puhtaan pyykin viikkaamista kaappiin. Silitystä puolestaan inhoan,eikä meillä, juhlavaatteita lukuunottamatta, silitetä koskaan. Ikkä pitää minua täyskahelina. Hän ei kerta kaikkiaan voi ymmärtää maniaani pyykinpesuun. Pyydän anteeksi jo tässä vaiheessa kanssa sisariltani. Voin melkein fyysisesti pahoin nähdessäni "valkoisen" paidan,joka on likaisen harmaa. Tai jos näen jonkun täyttävän koneensa laittamalla sinne kaiken likaisen pyykin,väreistä välittämättä. Miksi edes ostaa uusia vaatteita,jos pesee ne parilla ekalla kerralla pilalle? Eikö se sitten ole ihan sama ostaa kaikki käytettynä?

Ystävälläni on myös muita hyviä ominaisuuksia edellä mainittejun lisäksi. Veetun hoitoalusta on toistaiseksi siinä päällä. Taso tulee näin juuri sopivalle korkeudelle. Tämä ratkaisu tosin on varsin lyhyt aikainen. Jo nyt pienen ukkelin jalat tulee niin paljon reunan yli,että vaipan vaihto rupeaa olemaan helpompaa lattialla tai sohvalla.Paras ystäväni on myös loistava kynsistudio. Näin "asiakas" on sopivalla korkeudella työskentelyyn ja uteliaat "apulaiset" eivät yllä mukaan touhuun.


Nämä lakat ovat jäänteitä ajalta ennen lapsia. Silloin oli aikaa laittaa kynsiä. Minulla oli tapana vähintään kerran viikossa laittaa kynsiä,oli tähtiä,kukkia,raitoja.... Kerran itsenäisyyspäivän juhlissa kynsissä oli Suomen liput. Aika aikaansa kutakin.
Tänään on fuksiakynsien vuoro.


Pikku apulaiset

Se parhaasta ystävästäni tällä erää.
Tarkoitus oli lähteä pulkkailemaan nyt aamulla. Mutta,mutta.... Lämpömittari näyttää ulkolämpötilaksi -20. Toivottavasti huomenna mittarin lukema on likempänä -10. Pitäisi päästä ladulle testaamaan Aten tuliterät sukset.
Mittarilukeman takia aamumme kuluukin muovailuhommissa.

5 kommenttia:

Sani kirjoitti...

Synttärit?!
Hurjan paljon onnea :).
Muista myös herkutella.


Minä tykkään kans pyykinpesusta, mukavimpia kotitöitä, joskin kauhistuisit jos näkisit lajitteluperusteeni (ehkä lajittelu onnistuu sit paremmin jos nyt joskus päästään muuttaan isompaan asuntoon ja tilaa olis enemmän kuin tuo pikku kolo pesuhuoneen nurkas, *iso haave):D. Mut meil ostetaankin käytettyjä vaatteita :).
Silitetä ei täälläkään, vain pakosta.

Suwi kirjoitti...

Olen täysin samaa mieltä että kaikki värit TULEE pestä erilleen ja mahdollisimman saman sävyn kanssa ettei vaan värit sekotu ;) Ja tietty pesuaineitakin mulla taitaa löytyä 5 eri sorttia!! just tietyllainen aine pitää aina olla ;) :D Taidan olla vähän kahjo myös :D
(mutta en kyllä mitenkään erityisesti pidä pyykin pesusta, olen vain tarkka) ;)

-Jassu- kirjoitti...

Onnea onnea!
Ja kiva kun synttärit menevät lempipuuhan parissa! :-D

Ymmärrän kyllä hyvin maniaasi, sillä se vaivaa minuakin. Itselläkin on hyvin tarkat systeemit, mitkä värit voi pestä yhdessä ja millä aineella. Melkein riita syntyi, kun mies oli työreissuni aikana pessyt vaatteita IHAN VÄÄRIN. :-D

Mia kirjoitti...

JOO pyykinpesussa ei voi olla liian tarkka! ;)
Meillä minä lajittelen tummat ja vaaleat 40 ja 60 koneelliset. Pesulämpötilakin on tärkeä.
Niin ja se silittäminen takkuaa täälläkin.

Paljon onnea! :)

äiti kuudelle kirjoitti...

Onnea täältäkin :o)

Täällä myös yksi "vaatepesufriikki" myös. Vaatteiden pesu on minun yksinoikeus meidän perheessä ! En anna kenenkään muun koskea pyykkikoneeseen :oD Ei meidänkään mies moista ymmärrä, mutta eipä sen niin väliäkään.