17. maaliskuuta 2010

Juhlista ja teemoista

Aattelinpa kirjoittaa tästä aiheesta sitten vähän pidemmän stoorin. Wiltsu kommentoi edelliseen postaukseen että muut keksii ne parhaat ideat. Onhan näitä teemoja kiva keksiä ja miettiä ja suunnitella ja toteuttaakkin, mutta...

Väänsin itkua viimeksi Veetun ristiäisten aikaan, kun ei tullut ajatusta väreistä tai mistään. Silloin valitin Ikkälle miksen voisi olla niin kuin muutkin, tehhään kakku ja parit pullat, kynttilät ja servetit pöytään ja avot. Ei tarviis miettiä.
Eipä anna sielu periks. Kaiken pitää olla just eikä melkein. Väriteemat, merirosvot, prinsessat.... Siinä ku viilaa kutsuista, kynttilöistä ja serveteistä lähtien kaikki mätsäämään, niin iskee toivoton olo.
Onneksi mulla on yleensä aina apuna, ainakin puhelimen välityksellä, juhlien grand old lady eli oma äitini. Sieltä kai tämä villitys juhliin ja järjestelyihinkin on peräisin. Äipän kanssa ollaan järjestetty porukalla nelikymppisiä, viiskymppisiä, kasikymppisiä, timanttihäät, suomalais-englantilaiset häät, rippijuhlia, lakkiaisia, ristiäisiä....
Ennen jokaista juhlaa otetaan esiin The Book. Eli vihko johon kirjoitetaan teema, värit, kaikki tarvittavat koristeet, astiat (jos joutuu lainaamaan), tarjottavat... Siis ihan kaikki. Tämä helpottaa kummasti organisointia. Vihkoon lisätään tarvittaessa puuttuvia juttuja tahi niitä uusia ideoita matkan varrella. Siitä on helppo raksia yli jo tehdyt jutut. Ja The Book on palvelut jo useamman vuoden joten sieltä on hyvä poimia myös vinkkejä vanhoista kemuista. Esim. paljonko tarvii munavoita 30 hengelle. Mistä saadaan jäitä 5 isoon saaviin, että kaljat ja sidukat pysyy kylmänä.... The Book on siis kaiken A ja O. Suurin osa tai oikeestaan kaikki tehdään itse. Pöytäkoristeena olevat kukka-asetelmat ovat joko äitini tai serkkuni tekemiä.
Ja jotta tämä ei olisi pelkkää tekstiä koko juttu laitetaan loppuun kuvia juhlista joita meillä ollaan juhlittu, teemoilla tietenkin =)


Ukkini ja mummini timanttihääpäivä. Kutsuissa ja koristeluissa oli timanttiteema.
Veljeni horror synttäreiltä. Kattolampusta roikkuu hämähäkinseittiä hämiksineen.
Sori kuvien huono laatu, nämä on otettu albumista. Aten ristiäisten teemana oli syksy. Pöytäkoristeen lupiinit ovat seonneet vuoden ajasta. Nämä kaksi ainokaista sekopäätä kukkivat lokakuussa.Linnean ristiäisissä oli teemana vaaleanpunainen, mikäpä muukaan =)Aatun ristiäisten teemavärin saattaa aavistaa =) Alkukesällä juhlituissa ristiäisissä värinä oli lime. Kastepöydästä ei ollut otettu parempaa kuvaa, joten koko perhe pääsi mukaan, huomaa miten hienosti mätsätty koko perhe =)


Veetulla teemavärinä oli kulta, valkoinen ja tummansininen.

Meillä noissa ristiäisissä on pari perinteistä juttua. Kastemalja on sama jolla suurin osa sukumme lapsista on kastettu. Kastemekko on teetetty äidilleni hänen ristiäsiinsä, sen jälkeen mekossa on kastettu kaikki äitini puolen suvussa syntyneet lapset ja parit naapurin ipanatkin. Mekkoon vaihdetaan vain nauhat kastettavan sukupuolen mukaan. Enkelinipsu nimisydämellä, jokaisella meidän lapsella on ollut omansa, teemaväreissä tietenkin. Tuo enkelinipsu on se uusin juttu, Atte aloitti sen perinteen ja enää en voisi kuvitella ristiäisiä ilman sitä. Ja sitten se toinen uusi juttu, elikkäs kahvipöydän pikkuleivät. Sitrussydämiä väkerretään kaikkiin ristiäisiin vain koristeena olevat nompparellit laitetaan teemavärin mukaan. Ja siinäpä sitä riittääkin metästämistä, että saa oikean värisiä nompparelleja. Ja tarkkaavaisimmat varmaan huomasivatkin, myös kastepöytä liinoineen on aina sama.

Kuvia olisi kymmeniä ja tarinoita kuvien takana vielä enemmän. Joten tässä postauksessa nyt oli pelkästään noita ristiäisiä ja nuo muutamat kuvat muista kekkereistä. Postaan sitten erikseen teemasynttäreistä, jos lukijoilla riittää mielenkiintoa niitä kohtaan.

5 kommenttia:

Suwi kirjoitti...

ihana postaus kiitti vinkeistä!!! Mun pitäis rueta väsää tän meidän kolmannen ristiäisii nyt ja meinaa olla hukassa niiden kaa huoh.....! Mutta tästä saa kyllä ihania vinkkejä kiitti :)
Viimeksi pääsin helpolla kun meille synty Santeri niin minun serkku sai noin viikon erotuksella pojan myös, niin pidettiin sillon tuplaristiäiset serkun kanssa ja minun serkku innokkaana hoiti melkein kaikki järjestelyt :) :)

xxxxx kirjoitti...

Toki kiinnostaa, anna palaa vain! Todella hyviä ideoita ja niin kauniita kuvia- tehän voisitte äitisi kanssa laittaa pitopalvelun pystyyn, teillä on nämä jutut hienosti hanskassa!

Kikka kirjoitti...

Kylläpä jaksat panostaa!!

Kyllä minäkin toisinaan, mutta välillä mennään sen matalimman aidan yli :)

Kukka-asetelmat on älyupeita!

-Jassu- kirjoitti...

Tosi mahtava idea sellainen "The book"! Ja kyllä tuolla järjestelykokemuksella alkaa jo juhlat järjestyä ihan toisella kädellä. :-D

Mia kirjoitti...

Ihanasti jaksat panostaa juhliin! Ei voi kun ihastella, kun itse ei aina jaksa tai muka ehdi. Ideoita olis, mut toteuttaminen aina jää.. ;)