23. maaliskuuta 2010

Myydäkkö vaiko säästääkkö?

Tuotapa olen pähkäillyt jo jokusen tovin. Linnean vaatteet menee suoraan myyntiin käydessään pieneksi, mutta entäs sitten ne poikien vehkeet. On vaatteita jotka ei vaan sovi toiselle tahi kolmannelle. Aten vaatteet ovat Aten näköisiä, osa niistä kyllä on sitten Aatullekkin oikeita, mutta osa ei. Sama juttu pienten poikien vaatteissa. Vaatteet nyt vaan ovat jonkun lapsen näköisiä, eikä niitä väkisin voi toiselle pukea.
Joo, joo... Joku taas siellä päivittelee, että ihanhan se on sama, kunhan ovat ehjiä ja oikean kokoisia. Mutta ei se ole sama minulle. Hitto soikoon, eiköhän jokainen saa pukea lapsensa niinkuin haluaa. En tule urputtamaan muiden muksujen vaatetuksesta vaikka se mielestäni olisi kuinka karmean näköinen tahansa. Tutuille tosin saatan mainita, jos vaate selkeästi on liian iso tahi pieni. Jokainen tyylillään.

Niin siis siihen myydäkkö vaiko säästääkkö. Olen sitä pohtinut ääneen kotona ja Ikkän mielestä säästetään. ÖÖööö..... Miksi???? Jos se vaate ei kertakaikkisesti miellytä silmää tai sovi lapselle, se napottaa siellä vaatekaapin hyllyllä. Joten joskohan kuitenkin olisi aika myydä, edes osa. Voi sitten edes hyvällä omallatunnolla ostaa sitten niitä lapsen näköisiä vaatteita, kun ostan niitä kuitenkin.

Sain muutamat vauvanvaatesetit naputeltua nyt sitten huutikseen. Aloitetaan nyt sitten sieltä päästä, jossa ei varmaa jatkokäyttäjää ole. Ja saanpahan sitten haavevauvan ilmoitellessa tulostaan, katella uusia. Ja JOS haavevauva onkin tyttö, olen ihan suotta säästänyt laatikkotolkulla poikavauvan sinisiä vaatteita.

Joten esimerkiksi tälläsiä pienen pojan settejä löytyy huutiksesta. Linkki sivussa.

Noita vauvanvaatteita aion nyt sitten naputella myyntiin, aina kun aika antaa periksi. Pitänee käydä sitten hiljaksiin kaikki lootat läpi muidenkin lasten osalta.

8 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Meillä pojilla kiertää oman perheen sisällä hyvin harva sisävaate. Eikä aina ulkovaatteetkaan. Pojat on niin erimallisiakin kaikki kolme ettei hoikemman vaatteita voi käyttää pyöreämmällä ja toisinpäin.
Joten minä myyn heti. Osan huutiksessa ja suurimman osan kirpparilla. Mitä niitä säästelemään. Sitten kun muutaman vuoden päästä saa idean myydä, ei kukaan osta kun näyttävät niin vanhanaikaisilta.
Tytön vaatteilla ihan sama kohtalo :)

Morticia kirjoitti...

Minä ymmärrän kyllä ihan hyvin tuon vaateasian. Itse oon ihan muutaman harvan vaatteen säästänyt mahdolliselle seuraavalle tulokkaalle (ja keskosvauvan vaatekerran ihan Pipan omaan muistolaatikkoon) mutta aika surutta oon kyllä noita myynyt. Saapa sitten ostaa uusia jos tarvetta tulee. :)

Hansu kirjoitti...

Meillä on myyty/lahjoitettu lähestulkoon kaikki heti kun jää tarpeettomaksi. Vain harvaa vaatetta olen kaipaillut, että voi kun olisi Onnilta säästänyt Empulle. Nuo on kyllä niin eri mallisia lapsia, ettei olisi varmaan menneet siinä mielessä kovin yksiin vaatteet. Lisäksi kun toinen on kasvanu kohisten ja toinen hitaasti, oisi monet ulkovaatteet olleet väärään aikaan oikean kokoisia.

-Jassu- kirjoitti...

No minä olen säästänyt jotain ihan rakkaimpia tai suloisimpia vaikkei mitään toista käyttäjää ole suunnitelmissa. Eli ihan tunnesyistä ja kenties sitten joskus käyvät tytön omalle tyttärelle?

Ja minäkin ymmärrän sen, ettei samoja vaatteita halua käyttää jokaisella lapsella. Eihän perheen vanhemmatkaan pukeudu (yleensä) toistensa vaatteisiin vaikka kenties saman kokoisia olisivatkin.

Anonyymi kirjoitti...

Et ole kyllä ainoa joka pistää vaatteeita eteen päin koska ne ei tunnu seuraavan käyttäjän "omilta"...täällä yksi ilmoittautuu =)

En säästä Mannulta Peetulle koska ikäeroa on melkein viisi vuotta, samoin Mannu on "pilli" ja Peetu "pulla" joten vaatteet ei siksikään sovi toiselta toiselle...Peetun vaatteet myös myyn koska ei Eewu käytä tyttöjen vaatteita...ja nyt olen laittanut sivuun Eewun pieneksi jääneitä Maxille, mutta tiedän etten tule kaikkia niitä Maxilla käyttämään...täytyisi käydä läpi säästetyt vaatteet ja pistää eteen päin ne jotka ei enää tunnu kivoilta katsella...

Suvi kirjoitti...

Itsekin olen pohtinut, mitä tehdä pieneksi jääneille vaatteille. Osan olen antanut pois, mutta ne ihanimmat/rakkaimmat olen säästänyt. En oikein tiedä mihin tarkoitukseen. Pohdinta jatkuu :D

Wiltsu kirjoitti...

Minä olen säästänyt molemmilta vain muutaman vaatteen muistoksi vauva-ajoilta. Joitain laadukkaimpia ja ihanimpia unisex-vaatteita säästän isoveljeltä pikkusiskolle. Mutta kaikki muut lähtevät surutta kiertoon. Yksinkertaisesti meillä ei riittäisi tilat kaikkien vaatteiden säilömiseen. Ja onpahan sit aina hyvä syy ostaa uusia :D

Suwi kirjoitti...

Minttu mä ymmärrän sua kyllä hyvin! :)meilläkin on ostettu kaikille pojille ihan omat vaatteet ja huutikseen menee tosi paljon myyntiinkin.. mutta tietty joitain ihanuuksia on pakko säästää ja kierrättää meidän pojilla =) Mutta haalareitakin lähtee yhdeltä käytöltä myyntiin ihan. yhden kauden siis esim viime keväänä eetulle ostin vk.haalarin ja nyt laitoin sen myyntiin en käytä santerilla koska oli Eetun näkönen :D :D ostin santerille uuden...