1. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uudet kujeet

Niin se vaan vuosikin vaihtui. Meillä vuoden vaihdetta juhlittiin perinteisen rauhallisesti. Herkkuja, lastenelokuvia ja ilotulituksien katsomista ikkunasta. Lapset sain kohtuu ajoissa nukkumaan ja yökin meni Veetulta ja Linnealta hyvin. Atte ja Aatu heräs molemmat puolen yön aikaan kahtomaan tulitusta. On se vaan hyvä asua näin korkeella, komiat oli näköalat joka suuntaan.


Tässä ihmetellään olkkarin ikkunasta raketteja.


Passitin poikia jo meidän makkariin nukkumaan, mutta naapurit alkoi samaan aikaan paukutella tuossa ikkunan edessä. Pitihän nekin paukut kahtoo.
Mietin, jos ensi vuodeksi hommaisi itellekin paukkuja. Pojat ainakin olis mielellään lähteny paukuttelmaan ja ensi vuonnahan Joonas ja Emmikin olisi mukana. Linnea saattaa vielä ensi vuonnakin jäädä kahtelemmaan ikkunasta. Toisaalta saatiin todella mahtava ilotulitus menemättä pihalle ja laittamatta itse penniäkään kiinni moiseen. Saa nähä mitä se mieli sanoo ensi uutena vuotena...

Jos sitä sitten vielä pienen vilauksen ottais männä vuoteen ja joulun alusaikaan. Viimeinen viikko ennen aattoa oli yhtä hulinaa. Viikonloppuna Joonas ja Emmi oli meillä ja Joonas jäi aatonaattoon asti. Maanantaina oli Linnean joulujuhla kerholla. Neitokainen oli suloinen Maria ja kaikki muutkin leikit onnistui tänä vuonna loistavasti. Kuvat eivät ole mistään kotoisin ja onnistuneissa on niin paljon kavereita ettei niitä voi julkaista.

Tiistaina oltiin ystävän luona leikkimässä ja syömässä. Ikkä haki sillä aikaa Joonaksen kanssa kuusen. Illasta koristeltiin kuusi.

Keskiviikkona järjestin meillä pikkujoulut ystäville muksuineen. Syötiin riisipuuroa ja herkkuja. Kotitonttukin muisti lapsia ja toi kuusen alle jokaiselle pienen lahjapussukan. Pussukoihin kotitonttu oli laittanut kettukarkkeja, pipareita ja kuusenkoristeen. Kaikilla oli oikein mukavaa ja luulenpa että ensi vuonnakin juhlimme pikkujouluja samalla sakilla.

Torstaina menikin koko päivä varsin tehokkaasti kaupoilla. Ja illasta ajelin vielä vanhempieni luota lahjat. Onneksi kummit käyvät joka joulu siellä kyläilemässä, joten pakettien haun voi keskittää yhteen paikkaan.

Aattona oli onneksi kaikki valmista ja sai keskittyä syömään, saunomaan ja olemaan yhdessä. Tänäkin vuonna pukki pääsi yllättämään, tällä kertaa kesken saunareissun kuului kolinaa. Lapsista yksikään ei uskaltanut saunasta katsomaan oliko se pukki käynyt, joten ensi vuonnakaan ei taida pukki meillä livenä vierailla. Äippä sai lähteä ensimmäisenä kahtomaan oliko pukki tuonut pelkkiä risuja vaiko paketteja.


Veetu ihmeissään


Uskalsi se lopulta muukin sakki kahtomaan mitä sieltä kuusen alta löytyy.
Tämän vuoden hittilahjat tuli poikien kummeilta. Atte sai kummiltaan Pedot kirjan, josta löytyy kaiken maaliman petoja.

Aatu puolestaan sai kummiltaan äänikirjan eläimistä. Äänet ovat aitoja äänitteitä, ja vieläpä stereona kahdesta kaiuttimesta.

Veetu sai Duplo Legon Toy Story legoja, joilla on leikitty paljon ja ihan oman työkaluvyön työkaluineen. Näistä en edes yritä saada kuvia, kun ovat pitkin huushollia.

Linnea on ollut tasaisesti tyytyväinen kaikkiin lahjoihin, ehkä eniten leikittyjä ovat nuken syöttötuoli ja Littlest pet shopit. Ja lisäksi prinsessan mieleen oli kummin hemmottelulahja, jossa oli suihkugeeliä, kylpyvaahtoa ja glitterigeeliä sekä Hello Kitty yömekko.


Ennen joulua käytiin siellä mummolassa hakemassa joulufiilistä ja Linnea sai sieltä mukaan nukeille oman kassin. Ja mitä se kassi sisälsikään. Eihän pienen nukkeäidin lapset voi juhlia joulua ilman asianmukaisia vaatteita.
Mikillä yllään housut, kauluspaita, liivi ja rusetti, unohtamatta tietenkään tonttulakkia. Rusetti tosin uupuu nyt tuosta toisesta kuvasta.


Emma-Liinalla yllään mekko ja tonttulakki


Millillä puolestaan hame, paita, kietaisujakku ja tonttulakki. Voitte uskoa miten onnellinen nukkeäiti meidän huushollissa asustaa, kun meillä on mummo joka kehtaa ja jaksaa väkertää nukeille kaikkea ihanaa.

Ikkä sai joululahjaksi hotelliloman kahdelle Jyväskylään, mutta se meni puihin Veetun taas sairastaessa. Lähdemme hotellin sijaan kotKuopijjoon elokuviin ja syömään.

Nytpä jatkan tätä vuoden ensimmäistä päivää ruuanlaitolla ja pyykinripustamisella. Tiiä sitten niistä uusista kujeista, kun ihanhan tämä samalta tuntuu kuin viime vuonnakin =)

Ihanata vuoden ensimmäistä päivää kaikille!

5 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Linnealla on ihana nimi ja hyvin taitava mummo! Kyllä näyttää Linnea lahjaansa arvostavan, on niin onnellinen ilme!
Kaikkea hyvää perheenne tähän vuoteen!

xxxxx kirjoitti...

Tänä vuonna me odotetaan sitten sitä teidän "Hille"- tonttua mukaan kuvioihin;-)Kiva kuulla teidän kuulumisia, voikaa hyvin kaikki!

Suwi kirjoitti...

Tästä on hyvä aloittaa uusi vuosi =) Meillä oli tosiaan kahtena edellisenä uutena vuotena omia raketteja vähän tyyliin pari jotain isompaa ja hienompaa, nyt ei sit ollu mitää mut innokkaana nuo ikkunastaki katto =) jospa ens vuonna tosiaa jonku pommin hommais :D

Katja kirjoitti...

Vau mitkä nukenvaatteet! Minä just kaivelin nuken ja vaatteita hoitolapsia varten ja kyllä oli onnettomasti vaatteita. Muutama onneksi löytyi :)
Uusia tuulia taitaa tulla tänä vuonna syntymän johdosta teille :))

Minttu kirjoitti...

Aamunkukka: Hilla saattaa liittyä joukkoon mukaan odotettua aikaisemmin =) Saa nähdä kuinka käy

Suwi: Ens vuonna vois suunnitella sitä uuden vuoden viettoa porukalla. Jo ihan silleen ajoissa =) Kivempaahan se on porukalla "juhlia".

Katja: Kiitos. Meidän äitillä on vielä emäkasa vanhoja lastenvaatteita jotka näin saa uuden elämän.