6. tammikuuta 2011

Siivouspäivä

Eilen illalla sovittiin isompien lasten kanssa että tänään siivotaan yhdessä koko huusholli. Molemmat tietenkin lupasi. Aamulla Atte aloitti omassa huoneessa ja lupasin että kun huone on siisti ja tavarat paikallaan saa lähteä ulos. Linneakin aloitti, kai. Itse raikkasin meidän makkaria. Mitenkähän sinne liekin kertynyt kaikenlaista esim. Ikkän maakuntajoukkojen varusteet, auton vaihdoksen jälkeen jotain poppivehkeitä, ylimääräinen patja, vuoderahi.... Hyvä jos sinne sekään sopii. Nyt siellä sentään voi jo liikkua. Tuli ihan mieleen himohamstraajat =)

Atte sai huoneensa kuosiin ja pääsi pihalle. Linnea jatkoi omaa urakkaa, kai. Pienten poikien huoneessa odotti näin mukava näky:
Eilen illalla siivosin jo pari laatikollista duploja tuolta. Linnea jatkoi omaa urakkaa, kai.

Välillä piti tyhjentää ja täyttää pyykkikonetta ja tiskikonetta, sekä laittaa ruokaa. Linnea oli tässä vaiheessa siivonnut nukenvaatteita lattialta noin kolme tuntia. Tällä kertaa huoneen lattialla ei ollut muuta siivouksen alussa, joten arvelin homman olevan melko helppo. Vaan kuinkas sitten kävikään.
Kun huone alkoi kolmen tunnin siivouksen jälkeen näyttää tältä, minulla keitti totaalisesti yli. Neidillä ei ollut pienintäkään aikomusta siivota huonetta, joten hain tyhjiä muovipusseja ja siivosin kaikki lattialla olevat lelut pusseihin ja vaatehuoneeseen. Olkoon siellä pari päivää, jos se sitten olis siivoaminenkin helpompaa. Takaisin saa pussin kerrallaan ja ne tavarat pitää laittaa samantien paikalleen. Voin olla julma äiti, mutta eihän tästä hommasta mitään tule jos porukka tekee mitä mielii ja äiti siivoaa perästä. On tämän huushollin pyörityksessä hiukan muutakin hommaa, kun lasten lelujen jatkuva siivous. Toki meillä välillä siivotaan huoneita yhdessä ja järjestellään eksyneet lelut omiin laatikoihinsa. Tällä vain varmistetaan että jokainen tietää kyllä mikä lelu kuuluu mihinkin laatikkoon. Että ei siihenkään voi vedota etten tiedä mihin tämä tahi tuo kuuluu!!!

Jäi sen verta paskan maku suuhun etten siivonnut enää itsekkään enempää vaan paistoin meille parit pannarit. Kohta päästään herkuttelemaan ja mietitään sitä siivousta vaikka kuhan saadaan Ikkä taas kotio. Jos tuo vaikka veis koko sakin pihalle, niin siivoisin ihan itekseen.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

8 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Mä olen luullut olevani jotenkin poikkeava äitiyksilö, kun mulla tahtoo aina painekattila keittää yli, kun käsken siivoamaan ilman ahkeruuslistan olemassaoloa. Siivoaminenkin vois olla hurjan kivaa yhdessä ahkeroiden, kun kaikki tekis hyvällä mielellä. Millon sitten sattuis kaikilla yhtä aikaa olemaan hyvä siivousmieli - sen kun näkis.

Katja kirjoitti...

Peri kertaa on meilläkin lähteneet lelut jäähylle. Kerran tyhjeni huoneet kokonaan ja se jos mikä auttoi tuossa siivoamisessa. Nyt hoitolasten kanssa on otettu heti sääntö ettei uusia leluja oteta ennen kuin entiset leikit on siivottu pois. Mutta eihän se omien kanssa toimi, ei ainakaan meillä :)

Sirkku kirjoitti...

Unohdin sanoa: lohdullisia kuvia.

Sari kirjoitti...

Niin tuttua!

-Jassu- kirjoitti...

Ou nou, on teillä siellä tosiaan hiukan noita "liikkuvia osia" siivouksessa, siis sekä lelut että lapset! :-D Ihan hyvää kuria pidät siellä, eiköhän se siivoaminen ala piakkoin taas muistua mieleen.

Ihana massukuva tuolla alempana! Tsemppiä loppuodotukseen!

Suvi kirjoitti...

Ihana masukuva edellisessä postauksessa. Jännää odotusta teillä siellä nyt! Vai jännittääkö se enää edes kun on jo noin paljon kokemusta? Tekstisi vaikutti ainakin hyvin rauhalliselta :)

Onhan siellä lelu poikineen kyllä! Varmasti tuollaisen lapsikomppanjan kanssa saa välillä tiukkana olla :)

Niinu kirjoitti...

Täälläkin on kiehunut vuoden ekalla viikolla ihan samoista syistä! Miten voi olla että neljän hengen perheessä vain yksi vie tavaroita edes silloin tällöin paikalleen, mutta kaikki neljä kyllä sotkee&säätää...häh?!
Olen naputtanut joka päivä joka ikiselle,niin lapselle kuin aikuiselle,että "kuuluuko se siihen?" Ja silti meillä on sotkuista...aarrgghh. Tää on yksi asia joka ei kyllä muutu vaikka vuosi vaihtuu&ikää karttuu;)

Anonyymi kirjoitti...

Ihan normaali meininki, meillä kanssa kerätään romut aika noileesti jätesäkkeihin ja viedään jemmaan jos ne ei ala löytää omille paikoilleen!