5. tammikuuta 2011

Neuvola kuulumisia

Niin ne taas viikot vierähtää huomaamatta. Maha sen kun vaan kasvaa. Neuvolassa tänään oli arvot kohillaan. Viime viikolla piti käydä ylimääräinen kierros neuvolalääkärissä supistelujen takia, mutta toistaseks paikat oli vielä ummessa. Likka sitten istuskelee siellä aikansa kuluksi ja tänään tulikin lähete ultraan ja tarjontatarkastukseen. Perätilassakin synnytys alakautta onnistuu jos tarjonta vain on oikea. Veetu istuskeli niin pitkään että lantio kuvattiin jo sillon valmiiks. Ja minuahan ei leikellä ellei ole ihan pakottava tarve.

Minulla on ollut kaikissa neljässä aikaisemmassa raskaudessa kohdunpohjankorkeudessa selkeä piikki alaspäin 2 viikkoa ennen jokaista synnytystä. Ja se piikki on identtinen Hillallakin, tosin viikkoja ei vielä olis ihan tarpeeks asti. Saahan nähdä joko tässä päästään ponnistamaan pimua pihalle kahen viikon päästä.

Serkkulikalle piti jo laittaa viestiä että voitais hakea toinen pinnasänky viikonloppuna lainaan. Jos äkkilähtö tulee olispahan edes sänky täällä, vaikka sitten edes osina =)

Naapuriin laittelin kanssa Suwille viestiä, että joskoon sitä jo ruettas pitämään puhelinta yöaikaankin auki ja vieressä. Suwi on lupautunut tulemaan meille kun lähtö koittaa. Kiitokset vaan tätäkin kautta sinne nuapurriin.
Äitee on kanssa hälyvalmiudessa. Jos sattuu lähtö Ikkän ollessa töissä, äitini lähtee synnytykseen mukaan tukihenkilönä. Johan meillä on kahdesta synnytyksestä yhteinen kokemus. Äiti oli mukana Aten ja Linnean synnytyksissä.

Eiköhän tuossa jo ruennu olemaan tärkeimmät hallinnassa. Vielä kun huomenna pakkailen valmiiks sairaalakassin ja tarkastan mitä vielä uupuu, niin tämä mamma olis valmis luopumaan mahastaan =)

Loppuun vielä kuva masusta viikoilla 34+1

7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Sievän näköinen raskausmasu!

xxxxx kirjoitti...

Miten kaunis pieni maha, ei ikinä uskoisi että pikku rouva synnyttää muuta kuin esikoistansa!
Vaan kyllähän sulla kaloreita kuluu muutenkin siellä arkena;-)

Ihania vauvakuulumisia tuntuu olevan bloggeri täynnä, sinäkin siis voisit lähteä synnyttämään ihan turvallisille viikoille! Kaikkea hyvää ja tsemppiä, voi että jänskättää minuakin täällä!!

Sirkku kirjoitti...

Ai-jai, kun näyttää hyvältä! Sekin on aina lupaava merkki synnytyksen käynnistymisen suhteen, että äiti alkaa olla valmis luopumaan masustaan.
Toivotan h-hetken koittaessa ärhäköitä supistuksia ja pitkää pinnaa.
Terveisiä meidän porukalta teidän rytmiryhmälle!

Eve kirjoitti...

Ihan uskomatonta, miten aika rientää! Vasta täällä iloittiin vauvauutisista ja nyt synnytys jo niin lähellä! Rutkasti voimia viimeisille masu-viikoille/päiville :)!

Annu kirjoitti...

Ihana maha<3
Ei mikään kauheen iso, vai onko sinusta;)?
Koita nyt ainakin se pari viikkoa pitää neiti sisälläs nin saa vähän lihaa luitten ympärille:)

Minttu kirjoitti...

Kiitokset kaikille tsempeistä =)
Maha on kolmanneksi isoin,joten aika kohtuu kokoinen. Aatulta oli valtavan kokoinen kumpu =) Ja painoa on tullu tosi maltillisesti.

Krissy kirjoitti...

Hieno massu. Enpä ole minäkään huomannut että teille tulee uusi pikkuinen, oikein paljon onnea!