8. huhtikuuta 2010

Kirppistelyä ja elämää ilman autoa

Meillä sanoi jo joku tovi sitten lestabussi työsopimuksen irti. Noohhh.... Paremman puutteessa ostettiin sitten normi viiden hlön auto. Ja juhuuuu!!!!! Se saamari otti ja levis. Kestikin peräti kuukauden. Mulla palo käämit niin totaalisesti,ettei meidän huusholliin tule uutta autoa ihan heti. Ikkä oli onneks samaa mieltä autoasiassa. Mitäpä sitä suotta seisottammaan parkkipaikalla tahi työpaikalla hallin pihassa.

Ikkälle hommattiin sitten kirpparilta pyörä. Kovana tinkijänä Ikkä maksoi ajopelistä vajaa 50 egee. Se peli on sellanen miesten maastopyörä ja vaihteissa löytyy. Siihenhän sitten piti ostaa rengasta, jarrupalaa, jarrukahvaa.... Ja tälläiset siistit pyörärempat on hyvä hoitaa olkkarin lattialla =)Ja tälläinen päällään seisova pyöränraatohan ei houkuttele pikku näppejä sitten ollenkaan naperteluhommiin.

Toistaiseksi autoton elämä on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Ite kävelin ruokakaupoilla samalla reissulla kun vein Aten ja Linnean mummolle. Mummo ja ukki asuu onneks parin kilsan päässä. Meiltä torille tulee matkaa kanssa sen pari kilsaa eli ei paha rasti ollenkaan. Ikkä kävi kaverinsa kyydillä hakemassa ne pyörän osat ja Prismalla vähän lisää evästä hakemassa. Tää kyseinen kaveri sitten totes jotta onhan hänellä joka päivä aikaa, jos sattuu tarviimaan kyytiä. Sillä näätsen pamahti selkä ja saikkua on hamaan tulevaisuuteen asti. Silläpä oli sitten sekin ongelma ratkaistu, jos sattuu auton tarve iskemään.

Niin siis joo. Atte ja Linnea oli mummolassa eilen. Sillä aikaa Ikkä remppas sitä pyörää ja hyvähän siitä tuli. Ainoa pikku juttu mikä puuttui, niin oli lukko. Lähetiin sitä sitten porukalla hakemaan. Pienet miehet vaunuihin nukkumaan ja menoks. Lukko löytyi pyöräliikkeestä vähän ennen toria, mutta sielläpä ei toiminu korttikone, joten automaatti kutsui. Käppästiin sitten torille ja Anttilaan. Ei ollu Anttilassa mittään kivvaa. Ikkä halus käydä pelaamassa muutaman pelin Täyspotissa. Mikäs siinä jos minä saan rahaa kirpparille. Pyörähin sit Tavarameressä. Sieltä löytyi Linnealle pari mekkoa.


Toinen on pyykissä. Ja sit Aatulle löytyi koon 98 Lassien välikausihaalari.


Rallimiehelle oikeen viimesen päälle hieno "ajohaalari". Koukkasin Ikkän Täkypotista ja sit kohen sitä pyöräkauppaa.... Kontti on siinä justiin ennen sitä pyöräkauppaa, joten pikku koukkaus sinne.

Kylläpä kuulkaa nousi pienen immeisen verenpaine siinä puljussa. Hinnat on jotain ihan huuhaata. Laatu ihan pyllystä ja henkilökunta, noh....
Se Konttihan toimii lahjoituksilla, kyseessä pääasiassa käytetyt tavarat. Lastenvaatteissa käytetylle paidalle on laitettu hinnaksi 5 euroa ja lisäksi lapussa lukee tahra. Näitä vastaavia vaatteita oli vaikka kuinka paljon. Hinnat kalliimmat kuin kaupan uudet ja lisäksi joka toisessa oli tahra tahi reikä.
Huonekalupuoli vei kuitenkin voiton. Lahjoituksena saatu sohva, joka uutena maksanut noin 300 euroa. Arvatkeepa huvikseen mitä luki hintalapussa? 600 euroa!!!!!!!!!!!! Siis WHAT THE FUCK!!!!!!!!!!!!!! Tällä hetkellä Kuopiossa saa uuden sohvan Suomi Soffalta halvimmillaan 129 eurolla. Niin nää toverit on laittaneet käytetylle sohvalle hintaa 600, aivan käsittämätöntä. Sit toinen esimerkki, runkopatjasänky 120 x200, hintaa 300 euroo. Ei helvetti sentään!!!!!!!! Kuka vitun idiootti siellä näitä hintoja päättää????? Tähän sänkyhommaan vois vetää taas esimerkkihinnan Suomi Soffalta, 160x200 jenkkisänkypaketti hintaan 188 euroo. Eihän se toki hullu ole joka pyytää vaan se joka maksaa. Mutta kyllä minusta rupeaa jo SPR:n ja Kontin maine kärsimään sellasia kolauksia ettei kohta tarvii miettiä miksei kukaan lahjoita mitään mihinkään.
Ei olis pitäny tehä koko Kontin reissua. Oltiin molemmat niin pöyristyneitä niistä hinnoista, että käveltiin sen pyöräliikkeen ohi keskustellen kohtuu kiihkeästi niistä hinnoista ja muista sen puljun käytännöistä. Oltiin melkein kotona, ku Ikkä kysy ett mitäs myö sinne kaupunkiin mentiin hakemaan? Meikäläinen oli huuli pyöreenä, että täh? En muistanu koko hemmetin lukkoa enää ollenkaan. Onneks lasten pyörät sopi häkkivarastoon ja siitä jäi yks lukko vappaaks.

Joo, se siitä kuohahtelusta. Meillä on Ikkä taas töissä. Lähti aamulla ennen ku herättiin ja just soitti ettei ainakaan ennen puolta yötä kerkii kottiin. Illakspa ollaankin suunniteltu lettukestejä lasten kanssa ja Atte soitti mummonkin kylään. Pyykkikone huutelee olevansa valmis, joten palajamme astialle.

9 kommenttia:

-Jassu- kirjoitti...

No huh huh, olipahan hinnat! 8-O
Saahan sitä kokeilla, mutta silti, joku tolkku!

Mari A. kirjoitti...

Täällä kanssa nuo kirpparit jaksaa ihmetyttää, laatu & hinta eivät ihan kohtaa. Vielä enemmän ihmettelen, kun joku tekee löytöjä kirpparilta. Vai onko se vain urbaanilegendaa?

Sani kirjoitti...

No huh huh noita hintoja :O.
Tääl suht kohtuu hintoja kontis, mut välil kans ihan yliampuvia, onhan hinnoittelijat vapaaehtoistyöntekijöitä, mut joku järki pitäs olla :O

Anonyymi kirjoitti...

Kontin hintoja olen täällä Oulussakin kauhistellut monasti. Muutaman kerran olen sinne tavaraa vienyt ja samalla kiertänyt kattelemassa mm. suksia ja kirjoja. Kirjoistakin ihan älyttömiä hintoja...

Kerran kävin paikallisessa antikvariaatissa kattelemassa kirjoja ja lehtiä; kulahtaneet lastenkirjat 5-10€/kpl!!! Kuka ihme maksaa tuhruisista kirjoista niin paljon?

Legendaarinen taitaa olla myös joku pelastusarmeijan kirppis netissä johon kerran törmäsin; mietin kyllä että taitaa olla jonkun kyhäämä hupisivusto kun 80-90 luvun iki-ihanista ryysyistä pyydettiin jopa useita kymppejä kappaleelta! =O

Suwi kirjoitti...

joo Minttu mä oon oikeesti käyny varmaa vaa kaks kertaa elämässäni siel kontis ja oon kyllä ihmetelly kans niitä hintoja! :0 kuka maksaa käytetystä uuden hinnan??? tai saatika enemmä???

Katja kirjoitti...

Samaa mieltä Kontin hinnoista. Tai pelastusarmeijan. Ei niissä oikein löytöjä voi tehdä mikä on kirppareiden idea. Onneksi edes paikallinen kierrätyskeskus on helmi edullisine hintoineen.

Suvi kirjoitti...

Eipä ole Kontissa hinnat ihan kohillaan!

xxxxx kirjoitti...

Mä vain tyrskähtelen täällä, sulla on kyllä niin tuo sana hyppysissä, hauska kirjoitus tämä. Teidän pitäisi perustaa sinne se oma yhdistetty auto/kirpputorimyymälä niin saisitte paikkakunnalle vähän kunnollista kilpailua;-)?

Mukavaa viikonloppua ja toivotaan hyviä pyöräilykelejä!

Kikka kirjoitti...

Olen ollut huomaavinani, että korkeimmat hinnat on juuri niillä kirppareilla jotka saavat tavarat lahjoituksina ja tekevät hyväntekeväisyyttä. Vaikka tuotto kuinka menisi hyvään, niin kyllä oikeasti tolkku pitäisi hinnoittelijalla olla!!!

Meillä tuolla kierrätyksessä on ja välistä ihan älyttömät hinnat, uusi ilmiö siellä, aikaisemmin hintataso on ollut oikeampaa.

Mutta niinhän,hulluhan se on joka maksaa...