12. helmikuuta 2010

Tää on niin tätä

Tää päivä on sarjassamme niin tätä. Ei olis pitäny nousta ollenkaan sängystä.

Aamu alkoi oikein mukavasti kauheella tappelulla siitä syödäänkö aamupalaks muroja vai leipää. Sitten tapeltiin siitä kuka saa kinkkua ja kuka maksamakkaraa ja entäs sitten se kurkku.
Linnea: En mää äiti olis halunnu tätä kinkkua ku olisin halunnu maksamakkaraa,eiku sittenkin vaan voita ja kurkkua,eiku en mää nyt tätä kurkkuakaan haluis syödä,no nyt se tippu lattialle,ÄITIIIII!!!!!!!!!!!!!
Aatu on tässä vaiheessa vetässy oman leivän päältä kurkut napaan ja silpunnu sen maksamakkaravoileivän sellaseks jokapaikkaan liimautuvaks murukasaks. Sit tää toveri ottaa ja kippaa mukillisen maitoo sen hienon taideteoksen päälle.
Atte vetäs oman leipänsä salama napaan ja hävis pöydästä. Hetken hiljaisuuden jälkeen meidän huushollia ympäri veti mustaviittainen ritari,joka miekallaan taisteli näkymätöntä lohikäärmettä vastaan.
Kahvia koneeseen ja hitaasti käynnistellen.

Ennen kymmentä Aatu oli löytänyt jostain jemmastaan juomapullon,jossa vielä oli mehua jälellä. Kaikessa rauhassa,hyvin hissuksiin poika täytti säiliörekkansa säiliötä siitä mehupullosta. Ja tietenkin olohuoneen sohvalla.
Pullo lens hyvin äkäseen jääkaappiin. Siitähän se sit riemun lykkäs. Kun Aatu haluaa,se poika haluaa korkealta ja kovaa. Sitä tärykalvot räjäyttävää kiljuntaa kuunnellessa menikin sitten lepposasti tunti.
Tässä vaiheessa päivää olikin aika komentaa isompaa parivaljakkoa huoneiden siivoukseen,kohtahan olisi ruoka-aika. Tää ritari ja prinsessa parivaljakko oli sen Aatun kiljuntatunnin aikana saanu räjäytettyä kolme lastenhuonetta.


Esimerkki kuva on pikku poikien huoneesta. En ymmärrä miten tää homma tehhään,siis matosta lähtien kaikki tavarat pois paikaltaan. Ja joka huoneessa ja tunnissa.
Eihän siitä siivoomisesta mitään tullu,ensin piti hillua tunti. Minkä seurauksena Atte kulkee pari päivää silmä mustana.


Onneks tuo mustelma vasemman silmän alla ei oo kovin paha,ainakaan vielä.
Atte sai huoneensa siivottua,mutta Linnea.... Neiti sitten päätti ettei nyt huvita. Meillä ei tulla pöytään tai tehä sen puoleen muutakaan mukavaa ellei huoneita ole siivottu. Joo,tiedän,julma äiti iski jälleen. Mutta ei jumaliste tätä sirkusta saa piettyä kasassa jos ei selkeitä sääntöjä ole. Ja näitä sääntöjähän pitää kokeilla venyttää ja rikkoa aika-ajoin. Varsinkin Linnea harrastaa vähintään kerran viikossa venytä äitin pinnaa-päiviä.
Linnea sinnitteli kolme tuntia ennen kun neidin sisu taas talttui. Näppärä neiti siivoaa huoneensa viidessä minuutissa.
En tiedä mikä pirun viiraus iski vielä tän päivän säädön päälle,ku piti laittaa pullataikina kohoamaan. Onneks Ikkä pelasti päivän. Pelastava Ikkä saapui kotiin paria tuntia ennen kuin piti ja otti Aten ja Aatun mukkaansa. Poijjaat läks soittelemmaan haitaria ja viemään appiukolle perjantaiputelin.

Myö jäätiinkin sit tyttöporukalla kottiin leipomaan. Veetua ei lasketa mukkaan kun se pakottavista syistä kulkee aina äipän tissinkuppeella. Kylläpä olikin mukavaa tälläisen päivän jälkeen jutella mukavia Linnean kanssa ja siinä sivussa tehä pullia. Kuhan pojat kottiutuu,niin naatiskellaan korvapuusteja ja laskiaispullia.


Meillä ei nyt pullien päälle tullut raesokeria,kun se on jotekin mystisesti kadonnut tuolta kaapista. Kukahan lie? =)
Aattelin kyllä iltasilla,jahka saan rytmiryhmän nukku-Matin maille,lämmittää saunan ja ottaa lasin punkkua. Luulen ansainneeni sen.

7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Herkullisen näköisiä korvapuusteja! Kyllä olet sen saunan ja punkun ansainnut :)

Hansu kirjoitti...

Niin, ja tämähän on sitä elämän parasta aikaa =D

Ei vaan, näitä päiviä vaan tulee, tsemppiä!

Ihania pullia, nams. Mä olen kanssa luvannu viikonloppuna leipoa pullaa, pitänee lunastaa lupaukset =)

Kikka kirjoitti...

Elävää elämää!
Välillä niin ihanaa, toisinaan niin kaameaa :)

shaoli kirjoitti...

Hih, tämä lähti kyllä aamulla ihan onnellisena töihin lepäämään. Jää tuo taistelusirkus kotiin. =D
Huomenna sitten parempi päivä!

Mia kirjoitti...

No ihan taatusti oot ansainnut!, tuollaset päivät on joskus niin mukavia että..
Huomenna sitten parempi päivä! :)

suvi kirjoitti...

Voi noita lapsukaisia,sillä päällä ku ollaan,ni joka paikka on aivan sekaisin!:(
Tsemppiä!Lasten kasvatus on yllättävän rankkaa puuhaa,mutt kai me siitä jotensaki selvitään.:)

äiti kuudelle kirjoitti...

Noita hulabaloo -päiviä tulee ja onneksi myös menee :o) Myö lähetään kohta mammalle syömään laskiaispullia !