3. helmikuuta 2010

Antakee armoo!!!!

Joo,vaikka olen himo pyykinpesijä,niin kolme lakanaa,kolme muovitettua froteeta ja kolme yöppäriä yössä rupee olemaan jo liikaa. Meillä neiti opettelee yökuivaksi. Siis ollaanhan tätä hommaa opeteltu jo kauan,mut väsyn yöhyppyyn ja annan periks vaipalle. Päivät on menty ilman vaippaa jo puoltoista vuotta,mut yöt. Tästä ei kertakaikkiaan tuu mittään. Nyt ollaan menty monta yötä hypyillä. Vaihetaan lakanaa,muovia ja yöppäriä. Siihen kun lisäks vielä hyppää pikku pojat ja tietysti kaikki eri aikaan.
Ensin neiti oli sitä mieltä ettei hän ehdi vessaan,no siirrettiin potta sängyn viereen. Ei auta,ei herää siihen hätään. Koetin sit ite Veetun syötöillä käydä herättään potalle. Ei auta,se pissi on jo sängyssä. Tässä tulee oikeesti hulluks. Auttakee!!!!!!!!! Onko kellään kokemusta niistä treenivaipoista?
Eihän tää nyt näin hankalaa ollu Aten kanssa. Vai olikohan sittenkin? Kultaako aika muistot?

Muuten on menny tämä aamupäivä loistavasti. Siis pyykit koneeseen,mukaan parit lakanat ja froteet. Kahvia kehiin ja ipanat siivoomaan huoneitaan. Ei ne kyllä kauheen siistiä saanu,kuhan sen verta ett sopii imurilla sekaan. Uuni lämmetä ja ehtimään pihakamppeet.
Pukeminen oli tänä aamuna kohtalaisen helppoo eli kukaan ei kiljunu naama punasena. Aatulla oli jotenkin mystisesti kasvanu jalka yön aikana. Shit!! Onneks on noita popoja jemmassa,joten Kuomat kokoa 25 kehiin. Eipä tullu sit niille Aatun talvikengille paljoo käyttöö. Aatulla on selkeesti isommat jalat ku noilla isommilla samassa iässä. Siinä vaiheessa ku porukalla oli vehkeet päällä sipasin kanat uuniin ja pihalle.
Oletin jotenkin,ett näinkin leudolla kelillä olis muitakin puistossa,mut eipä siellä ollukkaan kettään. Meillä tuo puisto on ihan vieressä,joten tilannekatsaus on heleppo tehä omasta pihasta. Suottapa myö sit sinne puistoon edes kammettas,joten Stigat varastosta ja oman pihan mäkeä laskemaan. Onneks noita mäenlaskukavereita löytyy omastakkin takkaa.
Mäet saatiin laskettua sulassa sovussa,ihme kyllä. Stigoja on vaan kaks ja aina tähän asti niistä on tullu tappelu. Veetu veti vaunuissa unia ja ite juorusin koko ulkoilun ajan puhelimessa. Hyi miten huono äippä,lorsaa vaan kännykkään.
Olipa ihana tulla takasin sissään,ku ruoka tuoksu ja pääs suoraan pöytään. Nyt pienet miehet on päikkäreillä ja isommat kattoo Prinsessa Ruususta. Tätä mammaa oottaa koneellinen märkiä pyykkejä ja uutta pyörimään.

6 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Pitäsköhän sun ottaa aikalisä sen yökuivuuden kanssa, ja käyttää hetki vielä suosiolla vaippaa? Jos nyt molempia ottaa päähän, sekä äippää, että lasta niin ei siitä hommasta tule mitään. Kyllä se varmasti tyttöäkin harmittaa, kun ei onnistu. Pari kuukautta eteenpäin, niin saattaapi olla kypsyystilanne jo aivan eri.
Meillä on kuivaksi oppinut Onni nuorimpana, 1v9kk ja yökuivaksi tasan 2v. Emmalla oli kauhee pottakammo, joka laukesi puoliksi pakottamalla himpun vajaa kolmevuotiaana, kun saatiin ekat pissat pottaan. Meillä oli oikein pottajuhlat ja kaikki =D Oli laakista päivä- ja yökuiva. Ja Emppu taas. No Emppu (2v8kk)pissaa pottaan, kun sen sille vie, mutta on vielä vaipoissa. Mä en ota stressiä, meillä on monet asiat vaan loksahtaneet paikoilleen sitten kun lapsi on siihen kypsä =)

Minttu kirjoitti...

Kiitokset Hansu,taidan unohtaa koko jutun ja vaipparalli jatkuu. Onneks Linnealla vaan yöllä,muutenhan neiti käy pöntöllä.

xxxxx kirjoitti...

Mäkin laittaisin sinuna suosiolla yövaipan takaisin. Tuo ralli kuulostaa liian hurjalta; siinähän väsyy jo tyttökin jatkuviin yöheräilyyn, äidistä nyt puhumattakaan;-).

Meidän esikoinen on nyt 4v.5kk vanha, ja on vasta vuoden verran nukkunut ilman yövaippaa. Ja vieläkin käymme häntä pissattamassa; koska ei itse herää hätäänsä. Kyllä meilläkin joskus vahinkoja sattuu, mutta ehkä enää 2 krt/vk, max.
Nyt on poika pari kertaa jo itse herännyt pissahätäänsä, joten kyllä se tästä, pikkuhiljaa;-).
lapsethan tosiaan kehittyvät jokainen omaan tahtiinsa, älä suotta stresssaa sinäkään. Yritä vain järjestää mahd. suotuisat olosuhteet, ja kokeilette vaikka kesällä sitten uudestaan vaipan pois jättämistä!
Tsemppiä kovasti!!

-Jassu- kirjoitti...

Meillä puetaan vielä ihan suosiolla yövaippa 2v 10kk neidille. Usein vaippa on kuiva herätessä, mutta lirittää sitten heti unenpöpperössä vaippaan jos ei potalle ehditä laittamaan. Kyllä se kuivuus sieltä tulee kun ne hormonit on kohdillaan.

suvi kirjoitti...

Meillä kaikki 6,jotka nyt ovat kuivia,oppivat kerta-laakista sekä yö-että päivä-kuiviksi 3v.n iässä.Tosin kuudes lapsista teki 3,5v.ksi asti isomman tarpeensa housuun,silti pidettiin pikkareita eikä koskaan vaippaa.Yks kaks vaan aivokopassa naksahti ja poika tajus,ett molemmat hädät voi tehdä pottaan:)
2 on vielä vaipoissa,toiseks nuorimmaista ollaan jo houkuteltu potalle,mitään ei tule,mutta innoissaan on.Uskon,että oppii kerralla kuivaksi,sitten ku heitän vaipat pois käytöstä.
Sulle suosittelen,että ihan vaippaa vaan yöksi.Jos ei vielä 5v.nakaan ole oppinut yö-kuivaks,kannattaa jo neuvolan kautta pyytää tutkimuksia!Ennen nukkumaan menoa käynti vessassa eikä mitään juotavaa ennen yöunia!
Tsemppiä sulle!<3<3<3

Minttu kirjoitti...

Kiitokset ihanaiset. Ja heti kun avasin sanaisen arkkuni meillä onnistuttiin eka kerran =)
Eilen illalla ennen ku menin nukkumaan käytin neitokaisen potalla. Linnea ei edes kunnolla herännyt toimitukseen. Ja vasta kolmelta oli sattunu vahinko. Kuudelta neiti kävi ensin potalla ja sit tulikin se isompi hätä,joten huuteli vessasta pyyhkimään.
Ihana yö yhdellä lakanan vaihdolla ja eka pissi pottaan =)