22. helmikuuta 2010

Puetaan, riisutaan, puetaan, riisutaan.....

Johan tuo kertoo otsikkokin,ett lujaa mennään =)

Viikonloppuna oltiin lauantaina isäni synttäreillä. Ei niitä sen kummemmin juhlittu. Lapset leikki,pelas ja hillu mummon ja ukin kanssa ja juotiin sit kakkukahvit. Varsin rentouttavaa,ku ei ite tarvinnu miettiä ipanaisille tekemistä.

Sunnuntaina saatiinkiin vieraita meille ja päivä meni kun siivillä. Lapsilla oli loistavaa leikkiseuraa ja itellä kahvitteluseuraa.

Tänään koitti taas,ah niin ihana,maanantai. Eikun pika aamupalaa huiviin ja kerholle. Mittarissa tietysti vaihteeks asteet kohillaan, -17,6. Tänään oltiin melkein ajoissa,eikä onneks ees viimesiä.
En oikeesti saa nyt kiinni tästä pukemishommasta. Ennen Veetua tiesin tasantarkkaan monelta on ruettava pukemaan,ett ollaan sopivasti etuajassa. Mut nyt... Luoja!!! Aina saa juosta kieli vyön alla joka paikkaan.
No,mut oltiin siis kohtuu ajoissa. Vaatteet pois Atelta ja Linnealta,tossut koipeen ja käsienpesun kautta kerhoilemaan.
Aatun ja Veetun kans vetästiin sit pikamarssi neuvolaan. Noi neuvolat varataan onneks silleen,ett puotan eka isot kerhoon ja sit meen pienempien kans neuvolaan.
Riisutaan pikku ukkelit ja äiti.

Veetun 5kk neuvola.
Veetu kasvaa nyt +5 käyrällä. Painoa on 7880g. Ei ihme jos käsiin koskee iltasilla. Pituutta ukkeli on virunut 66,6 cm.
Mihis minä jäinkään? Piti käydä nukuttamassa välillä pikku ukot unten maille,niin katkoo vähän ajatusta. Niiiiin,joooo....
Veetu kääntyy mahalleen, pyörii akselinsa ympäri sekä selällään että mahallaan, tarttuu kaikkeen mihin suinkin ylttää ja tunkee suuhun, syö kokonaisen perunan aamu ruuaksi,on saanut maistella hedelmäsoseita, vetää tissiä päivällä vähän joka välissä, käy yöunille 20-21, syö yöllä kello 3 ja 6 ja herää uuteen päivään yleensä 7-8. Veetu herää yleensä aina hyväntuulisena ja juttelee pitkään unipupulle ja Nalle Puhille ennen kun rupeaa hihkumaan seuraa. Muutenkin ukkeli on todella hyväntuulinen ja helppo ipanainen.

Tässä vaiheessa puetaan sitten äiti ja pikku miehet ja hilpastaan kottiin. Riisutaan äiti ja pojat. Ajattelin keittää vähän kahvia tässä välissä,kun en aamulla ehtiny. En sitten ehtiny tässäkään välissä. Meni se vähä aika jotenkin söhlätessä kaikkee muuta. Oltiin ajoissa tällä kertaa pukemassa vaatteita,ett ehitään,vaan kuinkas sitten kävikään... Molemmat pikku kaverit vääntää kilpaa naamat punasena tavaraa vaippoihin,joten aikataulu petti jälleen. Hiki päässä pesuille,vaatteet päälle ja pihalle. Aikaa kävellä kerholle on... ööööö.... Kaks minuuttia. Ei ihan oltu ajoissa.
Äiti riisuu osan vaatteista tässä vaiheessa,ku hiukan hikkee pukkaa. Atelle ja Linnealla vehkeitä päälle,tuplana. Sovittiin kerhokaverin äidin kanssa,ett nyt jäädään porukalla kerhon eteen lumikasoihin hyppimään ennen kottiin lähtöö.

Ai miten se mieli lepää,ku ipanaiset pomppii lumessa ja ite saa juoruilla aikuisen seurassa. Kerhon ja ulkoilun jälkeen onkin mukava kammeta kottiin ja ruuan ääreen. Taas riisutaan =)


En aio siivota eteistä ennen iltaa,jos vaikka vielä tulee lähtö jonnekkin.

Nyt juon vihdoinkin sitä kahvia ja päivittelen blogia. Tuolla meidän makkarissa oottais vielä se laatikollinen reseptejä kaiken maaliman herkkuihin. Sain sentään käytyä läpi ne anopin antamat. Meiän anoppi on töissä laitoskeittiössä,joten suurin osa ohjeista on mallia pienelle kyläkoululle. Ihanaa,luit aivan oikein, ihanaa. Oon tuskaillu noitten muitten ohjettein kanssa, ne kun on järestään 4 hengelle. Nyt ei tarvihe miettiä tekkeekö tuplana vai triplana. Nyt otetaan vaan ohje kouraan ja kappas, ohje suoraan 10 hengelle. On kuulkaa laskettu annoskoot ja ravintoarvot viimesen päälle.
Oli siellä sit mukana vähän muutakin,ku pelkkiä reseptivihkosia. Parit ammattilehet ja ravintolakuvastot lukaistuani, tuli ihan ikävä töihin. Se tunnelma ja kiire ja säätö ja kattaukset ja .... Voishan sitä kesällä vaikka ihan vaan muutaman vuoron käydä tekemässä, aurinkoinen päivä terassilla tahi lämpöinen kesäyö. Sit vuoron jälkeen kävelet kottiin viileässä kesäaamussa,on hiljaista, linnut vasta aloittelee virityksiä, kostea ruoho tuoksuu... Aaaahhh... Pääset kottiin,niin ovella oottaa lauma pikku kääpiöitä täynnä virtaa hyvin nukutun yön jäliltä. Jokainen vailla äidin huomiota ja hiekkalaatikkoleikkejä ja uimarantaa ja .... Jospa jäisinkin vaan kottiin haaveilemmaan.

8 kommenttia:

Hansu kirjoitti...

Teillä on ollut tohinaa! :D Kiva kun asteet jo hieman laskevat... Varmasti ihanaa saada tuollaisia ohjeita käsiinsä, missä on ravintoarvot laskettuna jne. Ihan tulee inspis alkaa leipomaan jotain, tyttö toivoikin jo muffineita.. (taitaa haluta sen taikinakipon syötäväksi) ;)

Katja kirjoitti...

Kuulostaapa herkulta :D
Ja minä kun olen joskus erehtynyt luulemaan, että kahden kanssa on hankalaa.
Reseptit kuulostaa mahtavalta jutulta. Meilläkään kun ei ne perusjutut neljälle hengelle oikein riitä.

Hansu kirjoitti...

Tätä pukemista mäkin inhoan talvella. Vaikka mulla on enää yksi jota tarttee kokonaan pukea. Ollapa kesä, vetästä lippis päähän ja sandaalit jalkaan... aaah! Sitä ootellessa.

xxxxx kirjoitti...

Sä osaat kyllä kirjoittaa niin hersyvästi;-) täällä hymyssä suin luen taas kirjoitustasi!
Mukavia talvisia päiviä teidän poppoolle!

(ps. joo, sulla on kädet täynnä töitä kotonakin, unohda suosiolla ne iltatyöt, ainakin muutamaksi vuodeksi..)

Minttumaaria kirjoitti...

Aikuisseura piristi kummasti! Naama virneessä jatkettiin matkaa eskarilaista hakemaan. ;)

Miinukka

-Jassu- kirjoitti...

Teillä sitä säpinää riittää. En ihmettele jos joskus vähän haaveilee käyvänsä töissä lepäämässä! :-D
Mutta aika menee niin nopeasti, kohta saat ihmetellä kuinka niitä lapsia ei enää kotona näe.

shaoli kirjoitti...

Arvaapa, miten helppoa on kun kesä joskus sadan vuoden pääatä tulee =D Sandaalit jalkaan ja porukka pihalle...

äiti kuudelle kirjoitti...

Juups, tutulle kuulostaa ;o) Tänäänkin laitoin 3 kouluun, vielä yksi oottaa lähtöä. Puen nuo 2 nuorinta ja lähden ulos lasten kanssa. Päivän sukkuloin kolmen vuorottelevan hoitolapsen kanssa. Elikkäs 9 tenavaa lähtee ja tulee likimain eri aikoihin siihen vielä harrastuksiinlaitto ja miehen huomiset synttärit järjestelyineen.....

Ei ihme et se kahvi / tee jää välillä juomatta. Tai ainakin se ehtii jäähtymään :o)