8. helmikuuta 2010

Joutavalla aina jottain tiettää

Eilen Ikkä ehti vielä isompien muksujen kanssa mäenlaskuun. Myö Veetun kanssa jäätiin kotimiehiks ruuanlaittoon ja siivoushommiin.

Tänään olisi pitänyt olla kerhoaamu,mutta molemmat tädit olivat sairaana. Aamulla ehdittiinkin sitten touhuta kaiken näköistä,kun kiire loppu heti ensimetreille.


Aamukahvin aikaan puuhailtiin raksahommia. Pieninkin apumies on saanut työkalut kouraan.
Kahvin jälkeen ulos ja mäkeen. Puistossakin oli kavereita,joten ulkona viivyttiin harvinaisen pitkään.


Äipän viimeistellessä ruokaa ihana isoveli luki pienemmälleen Aku Ankkaa. Aatulla on sormikkaat,kun sillä jäätyy aina näpit ulkona. Kaikkee ollaan kohta kokeiltu,mut ei auta. Vielä olis yhet rukkaset testaamatta.


Veetu laitto hatun ihan ite =)

Ja mitä tulee tuohon otsakkeeseen. Kun näitä hommia on niin vähän aattelin räjäyttää vaatehuoneen ja inventoida lasten vehkeet. Kyllä pittää olla immeisellä joku geeni hamstereilta. On isoa,pientä,välikautta,ensi talvea,kesää..... Kenkää,sukkaa,lapasta,pipoa....
Ja ilman apulaisiahan ei näistä hommista selviä.Tähänpä voi samaan syssyyn lykätä tuonkin säilytyspostauksen. Tämän olen bongannut useammasta blogista. Ja näin meillä säilytetään lasten vehkeet.

Ensimmäisenä Linnea. Neitokaisen huoneessa on eniten kaappeja,joten nämä kaksi ovat ainoastaan vaatesäilytykseen.


Älkää välittäkö alahyllyllä olevasta akusta,se on siellä vain väliaikaisesti (lue:niin kauan kun äippä vetää siitä pultit,kun Ikkä jemmailee tavaroita paikkoihin joihin ne eivät kuulu)


Tältä puolelta löytyy mekkoja lukuunottamatta kaikki sisävaatteet.


Ja toiselta puolelta ei muuta löydykkään kuin mekkoja.

Aten huoneessa on vain muutama kaappi ja nekin suurimmalta osalta lelujen käytössä. Mutta eipä noita vaatteitakaan ole niin paljon ku Linnealla.

Pikku pojilla on sama tilanne Aten kanssa elikkäs vaatteita melko vähän,leluja sitäkin enemmän.


Aatun kaappi


Veetun kaappi

Ulkovaatteille on eteisessä oma kaappi.


Puolet ulkovaatteista näköjään on vielä kuivamassa kylppärissä.


Ylähyllylle saa näppärästi säilöttyä fleecet ja villahaalarit.


Ja tämän eteisen lipaston uumenista löytyy sukkia,lapasia,rukkasia,pipoja.... Jokaisella muksulla on oma laatikko.
Kuravehkeet ja simpsettitakit löytyy vaatehuoneesta. Vaatehuoneesta löytyy lisäksi laatikko tolkulla sitä välikautta,kesää,ensi talvea......
Ja mitä tulee tuohon kaappien siistinä ja järjestyksessä pysymiseen. Meidän lapsilla on ehdoton kielto mennä vaatekaapeille. Tähän asti kaikki ovat sen uskoneet. Atte saa ottaa vaatteita kaapistaan vain luvan kanssa. Linnealla on lupa ottaa vain alushousut itse. Voin olla sen suhteen julma äiti,mutta tätä hommaa riittää ihan ilman kaappien räjähtelyä. Ja meillä on käytössä Atella ja Linnealla kahden asukokonaisuuden politiikka. Eli äippä valitsee kaapista kaksi vaatesettiä,joista molemmat valitsevat sitten sen mieleisen. Varsinkin Linnean kanssa pukemishommat ovat helpottuneet huomattavasti,kun vaihtoehdot ovat minimissä. Linnea saa toki aamulla päättää tuleeko setit housu/hame linjalta vaiko mekkoja. Eiköhän tässä ollut tarinaa jo tarpeeksi. Kahvihammastakin kolottaa kummasti.
Oikein mukavaa alkanutta viikkoa kaikille.

7 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Mä oisin onnelliedes yhdestä vaatehuoneesta, edes pienestä. No, sellaista ei ole näköpiirissä.
Mäkin olen julma äiti, valkkaan pienten poikien vaatteet ja toisteiseksi on kelvannut. Isommat lapset hoitavat itse vaatekaappinsa. Teini täysin ja pojan kaappiin teen suursiivouksen pari kertaa vuodessa. Toimii sekin ja helpottaa hommaa ihan älyttömästi :)

Minttu kirjoitti...

Mulla on tässä uudessa kodissa unelmien vaatehuone. Tilaa on vaikka muille jakaa ja ikkunakin löytyy =)

suvi kirjoitti...

Huokailee,jotta jospa oliski se vaatehuone,mutta sinnitellen,pinnistellen koitetaan pärjätä niillä neliöillä mitä on.Meillä kahdelle nuorimmalle etsin vaatteet itse,mutta 6 vanhinta huolehtivat omistaan.8v.n pojan kaappi on lähestulkoon siivottava päivittäin.
Olet todellinen sissi,että saat pysymään kaapit noin siisteinä ja 4.n pienen kanssa vielä:):)Hatun noston paikka;)

piiri pieni pyörii kirjoitti...

Apua! Miten siistit kaapit! Kadehdin! Mie oon sellanen jemmari, et kaappeihin saa kaiken piiloon-ovet kii ja -voila!

Mia kirjoitti...

Mukavasti kaappitilaa teillä ja siistit kaapit. :)
Voi kun meilläkin joskus olisi jokaiselle pojalle ihan oma kaappi, toivottavasti jo vuoden päästä onkin. Jos onnistaa talomarkkinoilla.. ;)

Minttu kirjoitti...

Meillä noihin vaatekaappeihin ei jemmata ylimäärästä,paitsi tuo Ikkän akku. =) Minä tungen kaiken vaatehuoneeseen. Sitten kun ovelta ei enää sekaan sovi se pitää räjäyttää ja järjestää. Ja taas sopii siirtolavallinen tavaraa lisää ;)

Minttu kirjoitti...

Suvi: Unohin lisätä edelliseen. Laitoin sulle s.postia. Liekkö tullu perille?