20. joulukuuta 2009

Pipareita ja kotitontun kalenteri

Nyt ne on vihdoin leivottu, sekä talot että syötävät piparit. Lapsilla ainakin oli hauskaa,kun talojen osia tehtiin. Kuvat ovat Aten ja Linnean käsialaa. Kun kameran antaa 5 vuotiaalle ja 3 vuotiaalle saa uusia ulottuvuuksia kuvakulmiin =)Kuvia oli kymmeniä,esim äidin takapuolesta,kymmenisen kuvaa muumitalon kokoamisohjeista,talon osista ym... Tässä vielä kuvaajat,kuvaajien itsensä ottamissa kuvissa.


Kasasta osia,piti rueta taiteilemaan muumilaaksoa. Jo osien valmistusvaiheessa Atte halusi muumipeikolle ikkunan. No sittenhän tuosta puuttui se Nuuskamuikkusen teltta ja eikös se ollut äiti siinä sillan vieressä. Sitten Linnea muisti uimahuoneen,kun eikös se Tuutikki asu siellä talvella. Onneksi taikinaa oli varattu 2 kiloa.
Kasasta osia sitten väkersin taloa ja telttaa ja..... Onneksi olin jo aikaisemmin jutellut äitini kanssa piparirakentelusta,sillä nyt vinkki kuumaliiman käytöstä osien kiinnittämiseen tuli todella tarpeeseen. Enemmänhän nuo muistuttavat Pisan kaltevia torneja,mutta onneksi lapset tykkää. Ja niillehän nuo rakennelmat on tehtykin. Valmiiden talojen kuvista puuttuu vielä joulukuusi,sitä kun en ole kerennyt vielä mummolasta hakea. Mutta aattonahan se koristellaan kuusi kotonakin.


Eilen oli vihdoinkin kamera valmiina,kun kotitontun kalenteria avattiin.Aatun lapussa luki: Yllätyksesi on lelukaapissasi T:Kotitonttu

Hot wheels auto oli tällä kertaa toisella sijalla,nyt kun oli namipäivä ja tonttu oli muistanut sen =)

Linnean lapussa luki: Yllätyksesi on nukensängyssäsi T:Kotitonttu

Ponyvillen poni ja namilaatikko. "Onkohan tämä äiti poikaponi,kun tää on sininen?"

Aten lapussa luki: Yllätyksesi on tiskikoneessa T:Kotitonttu

Tätä automiestä ei saa hämättyä edes namilaatikolla =)

Muutama kuva vielä niistä syötävistä pipareista.1 kommentti:

Mia kirjoitti...

Ompas hauskoja kuvakulmia ja mukavaa piparipaistoa. Meillä taisi piparitalo jäädä tekemättä äidin muiden kiireiden takia.. Pöh.