29. tammikuuta 2012

Kuinka säilyttää 7 lapsen vaatteet

Useampi immeinen on kysellyt kuinka ihmeessä saa säilytettyä 7 muksun vaatteet. Kun löytyy kausivaatteita, käyttövaatteita, juhlavaatteita, jemmavaatteita...

Näin homma toimii meillä.
Meillä pojat asustaa kaikki samassa isossa huoneessa ja huoneen yhteydessä on huushollin suurin vaatehuone.

Peräseinällä on kaksin kappalein vaatetankoja. Ylemmällä on kausi- ja jemmakausivaatteet, alemmalle jää meidän hengarivaatteet ja ne muutamat poikien hengaria kaipaavat vaatteet. Oikealle hommasin hyllyjen alle tuollasen tilanjakajan, joka kipattiin kylelleen. Jakaja imee sisuksiinsa sukat ja alusvaatteet sekä lukemattoman määrän muuta sälää. Hyllyillä puolestaan on poikien lakanat ja sälää.


Toisella seinällä puolestaan on hyllyjä, joilla on isompien poikien käyttövaatteet ja ylemmillä hyllyillä pelit ja kauko-ohjattavat autot. Hyllyjen alla on Ikealta ostetut korihässäkät, joissa on pienten poikien käyttövaatteet. Itse huoneen puolelta ei oo kuvia, se kun on ihan vaiheessa. Sinne tulee vielä toinen parvi ja sellanen Jyskin jakajatsydeemi. Kuhan itse huonekkin on joku kaunis päivä valmis, palaan astialle.

Tyttösillä on myös yhteinen huone ja sitä vaatetta.... Tyttöjen huoneen jatkona on se pienempi vaatehuone.


Peräseinällä jälleen kaksin kappalein tankoja. Ylhäällä kausi- ja jemmavaatteet, alemmalle jää mekot, tunikat, juhlakoltut...
Tankojen alla on Ikean korihässäkät, joissa on Hillan käyttövaatteet, isompien yöppärit, uikkarit ja nukkeja. Oikealle jää hyllyt joissa on tyttöjen lakanat, isompien tyttöjen käyttövaatteet sekä leluja. Hyllyjen alle sopii näppärästi pinoon Ikean lelulaatikoita ja nukenvaatekori. Lisäksi vaatehuoneeseen sopii barbitalot ja lisää lelulaatikoita.


Itse huone on valmis, lukuunottamatta tuon sängyn maalausta ja paria hyllyä seinältä. Sängyn alta saa vedettyä esiin Emmin sängyn. Arkku pitää sisällään kaiken barbisälän.


Hillan sängyn vieressä on Linnean tuleva koulupöytä, kaiken saa näppärästi piiloon nostettavan pöytälevyn taakse. Laatikot puolestaan sisältää tyttöjen sukat ja sukkikset sekä pientä prinsessa sälää.


Tuossa leveällä käytävällä on yksi uusimmista hankinnoistani, taas yksi tilanjakaja hässäkkä. Tuohon tulee sit koreja sukille, lapasille ym. Lipasto oli jo Puijonlaaksossa, siinä on neljän isomman muksun pipot ja rukkaset.


Ja sithän meillä on se iso tuulikaappi, jota kukaan ei käytä. Iso kaappi vetää hyvin kaikki lasten käytössä olevat ulkovaatteet ja kengät.

Siinäpä meidän vaatesäilytyksestä. Jospa joku saa tästä postauksesta apuja omiin säilytys ongelmiin.

4 kommenttia:

suvi kirjoitti...

Kiva huomata,miten säilytät vaatteita!Meillähän ei oo lainkaan vaatehuoneita,vaan käytävällä isot kaapit,jossa 8.n lapsen käyttö-vaatteet.1 lapsista säilyttää huoneensa kaapissa.Ja kausi-vaatteet löytyy huoneiden kaapeista,kenkiä säilytän varastossa.

Suwi kirjoitti...

Kivalta näyttää :) itekki tarviis jotain keksii ku tätä vaatetta alkaa olee kiertyny jo aika määrät :D

Minttu kirjoitti...

Onnistuuhan tämä kommentointi iteltäkin, kun säätää asetuksia.

Suvi: Nuo vaatehuoneet on kyllä luksusta =)

Suwi: Vähän muutoksia sitten teitin viime vierailun. Millon tuutte mäenlaskuun?

Miia kirjoitti...

Ihanaa että tavarat mahtuu. Hyviä ideoita. Mä olen niin totaalisen kyllästynyt jatkuvaan kaaokseen ja mietin jatkuvasti ratkaisuja. Yhdeksän hengen tavarat ja vaatteet kun vie tulee kuten hyvin tiedät....