18. huhtikuuta 2011

Nyt se on avattu

Meiän grillikausi avattiin lauantaina ja ihan upouudella grillillä. Viime kesäksi sitä grilliä ei sitten tullut hankittua ja tänä keväänä se oli jo ihan pakko saada. On se vaan mukavaa grillailla.

Perjantaina käytiin cittarilla hakemassa ne välikausikengät muksuille, pojat sai Lassietecit ja Linnea Vikingin goret. Kokemusta ei ole kummastakaan merkistä, mutta ainakin lapset on tykänneet niistä jalassa. Linnealle ei nuo Lassiet käyny, ku lesti on niin kapea. Itselleni sain sitten, kiitokset sen kenkäpassin, Vikingin goret myöskin. On ne vaan niiiin ihanat jalassa, kun ei olis kenkiä ollenkaan. Ja nuo kaikki kengät on mallia lenkkari. Ensin mietin pidemmällä varrella olevia, mutta kun ei täällä tuota lunta oo enää juuri nimeksikään, niin päädyin kuitenkin lenkkarimalliin. Viime vuosien kokemuksella kun ei noille pidempi vartisille juurikaan ole käyttöä ollut. Ja kaikille jotka ei oo cittarin kävijöitä, en lukeudu niihin itsekkään, niin tuo kenkäpassi on sellainen lappunen johon saat leiman aina yhdestä 30 euroa maksavasta kenkäparista. Tähän luetaan kaikki, niin ale kuin normihinnan kengät kuhan hinta vain on tuon 30 euroa. Sitten kun olet ostanut 4 noita kenkiä saat 5. parin -50%. Meidän sakillahan tuo lappunen tuli heti täyteen leimoja =) Tuo kenkäpassi oli voimassa muistaakseni kesäkuun loppuun. Voi olla että pitänee normilenkkareita ja sandaaleitakin käydä kurkkimassa cittarilla, vaikka Prisman nimeen vannonkin.
Sunnutain piti olla äipän omaa aikaa -päivä. Ne päivät pitävät sisällään yleensä armotonta siivousta ilman Ikkää ja lapsia pyörimässä jaloissa. Silloin saa jotain aikaseks ja saa purettua pahimmat angstit mopin varteen. Siinä kuulkaa sielu lepää. Nyt se päivä vaan meni vähän persiilleen. Päivästä tulikin Ikkä siivoaa lasten kanssa -päivä. Tämä mamma pötkötteli kuumeessa peiton alla melkein koko päivän. Nyt olo on jo ok, mitä nyt pää on täynnä räkkää.
Loppuun vielä parit kuvat grillimestarista ja laadunvalvojista.Atte oli viikonlopun toisessa mummolassa ja poika kotiutui mukanaan kassillinen kalaa. Haukifileitä olisi tarkoitus kärskäyttää iltasilla grillissä ja ahvenet lykkäsin muhimaan kalakukkona uuniin. Ikkän kommentti kalakukkoa vääntäessäni oli että vielä se piti hänen tämäkin päivä nähä että hänen huushollissaan tehdään kalakukkoa. Mikäs siinä ollaanhan myö Savon syvämmessä ;)

Namukasta viikon alkua vaan itse kullekkin!

3 kommenttia:

Heli kirjoitti...

Meillä on grillattu koko talvi. Ostettiin marraskuussa piitkän kuumeilun ja harkinnan jälkeen Weber. Siellä on kypsennetty niin täytetyt leivät kuin sisäpaistitkin + sitten ne makkarat ym. Ja on kyllä kuumeilun arvoinen : ))

Katja kirjoitti...

Voi että tuli ikävä mummon kalakukkoa! Sisuksista en niin välitä, mutta se kuori, ah ja vielä kerran ah!

Markka kirjoitti...

Sulas lumet pihalta ies sen verran, jotta rillin saes johonnii päläveen pöhisemmään.
Hienolta näyttää tuo teidän grilli ja ahvenkukkoahan ei voita mikään!