12. marraskuuta 2010

Päivänasu ja muita tarinoita

Neitokainen sai tänään valita itse kaapista mitä päälle laitetaan. Ei ihan kaikkein silmäämiellyttävin asukokonaisuus, mutta neiti itse oli varsin tyytyväinen päätäntä valtaansa =)


Lindexin pöllöpaita, henkkamaukan kukkahame, Minnileggareiden alkuperää en muista ja sukat Lindex. Kyllähän kuoseilla on tietysti kiva leikitellä, mutta....

Meillä leivottiin alkuviikosta ekat tortut tälle joulukaudelle. Ja kaikki hävisi parempiin suihin samana päivänä =)
Ja tämä koiranoksennusta muistuttava jätös on Veetun torttu. Ei ollut pienen miehen herkkua tortut.

Ja sitten ilman ennakkovaroituksia hypätään asiasta kukkaruukkuun. Olen aina luullut että sisustaminen on helppoa ja hauskaa, mutta tänään tuli seinä vastaan. Ei löydy valmiita sohvia, jotka olisivat tarpeeksi isoja, miellyttäisivät silmää, olisivat juuri oikeanlaisia istua ja löhötä ja sitten kun sen hinnankin pitäisi olla kukkarolle sopiva. Kyllä varmaan parilla kolmella tonnilla saisi mieleisen sohvan, mutta mistäs se parikolme tonnia revitään? Ja en todellakaan ole valmis maksamaan sohvasta noin järetöntä hintaa tällä lapsiluvulla. Sohvaongelma saattaa ratketa jo ensi viikolla, joten sormet ja varpaat ristiin sille.
Sitten toinen ongelma on tuo eteinen.


Ensinnäkin tämä kolo. Standardimittaisia valmiskaappeja tuohon ei edes voi suunnitella, mitat on sen verran hankalat ettei sellaista valmiina saa. Ja sitten teettämällä tulee tuo kukkaro hiukkasen vastaan. Ikkä voisi toki tehdä tuohon kaapin, muttei sekään ole ihan kukkaroystävällisin ratkaisu. Mietittiin nyt että taidetaan ostaa hyllylevyä ja laittaa hyllyt koko koloon, siten että kenkäteline mahtuu kuitenkin edelleen olemaan alla. Hyllyt maalattaisiin valkoisiksi ja hyllyille tulisi tämän hetken suunnitelman mukaan nämä:
Kuvat Ikea. Elikkäs Ikean Lekman laatikoita molemmissa väreissä, tytöille punaisia ja pojille sinisiä. Ja jos jollakulla on kokemusta näiden kestävyydestä vinkkejä otetaan ilolla vastaan.
Hengarivaatteista osa siirtyisi eteisen ainokaiseen ovelliseen kaappiin ja osa sitten vaatehuoneeseen. Kaappiin tulisi ne vehkeet jotka on ensisijaisesti käytössä, ne varahaalarit ym voisi ihan hyvin säilyttää vaatehuoneessa. Jos joku ensin hiukan siellä taasen siivoaisi.
Siitä pääsemmekin toiseen ongelmaan, joka ratkeaisi sitten kuin itsestään.


Nämä "ihanat" lipastot saisi heivata vaikka peeaholle, kun saisi ne hyllyt ja laatikot kaikelle mitä nuo pitävät sisällään. Rukkasia, lapasia, pipoja, villasukkia... Löytyy ihan jokunen pari ja kipale tällä joukolla. Avartuisi taas eteinen kummasti. Nyt on vaan toistaiseksi pakko mennä näillä. Levyjä päästään ostamaan ehkä jo ensi viikolla tai Ikkän töistä riippuen seuraavalla. Ikealle Ikkä lähtee ensi viikonlopulla, joten tyttöjen huoneen lelulaatikko tilanne tulee ainakin parantumaan ja ehkä se kerrossänkykin tulee jo seuraavassa kuormassa. Jos nyt päädytään Ikean vaihtoehtoon.
Ei nuo nyt enää niin isoilta ongelmilta tunnukkaan kun sai purkaa niitä tätä kautta ja näki itse kirjoitettuna suunnitelmat. Taitaa se sisustaminen kuitenkin olla helppoa ja hauskaa =)

Loppuun vielä masukevennys.


Viikoja kasassa 26. Miten tämä aika näin äkkiä on taas mennyt.

Mukavaa isänpäivä viikonloppua kaikille!

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Ihana masukuva :)
Voi kun joku keksisikin joka eteiseen sopivan ratkaisun. Aina sama pulma kaikkien pipojen ja hanskojen ja muiden vermeiden kanssa.

Suwi kirjoitti...

oi iso maha jo! =)

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on noita Ikean värillisiä laatikoita lelulaatikkoina hyllyssä ja ovat kyllä kestäneet jo monta vuotta. Jos kovin ylös ne sijoittaa, voi pienimmille olla raskaita liikutella (laatikko on aika iso). Voisivat siis ehkä toimia:)

-Jassu- kirjoitti...

Ihanan setin oli neitokainen päälleen valinnut! Pirteä kuin mikä :-D

Väitätkö ihan oikeasti, että olette nuo joulutortut paistaneet ihan itse??? Miksi minä en saa KOSKAAN onnistumaan niitä torttuja. Mitä taikinaa (valmis sellaista, I hope) te käytätte? Miten siitä saa noin lehtevää!?
Ja finally - miten saat ne tortut pysymään kiinni paistovaiheessa? Kuten huomaat, olen siis oikeasti ihan käsi noissa leipomishommissa(kin) :-D

Ihanan muhkea maha jo!

Minttu kirjoitti...

Katja: Älä muuta sano. Hermot menee niiden kanssa. Mutta jos tänä viikonloppuna voittaisi lotossa =) Ratkees ehken muutamat säilytyspulmat.

Anonyymi: Kiitokset. Tarkoitus olisikin ettei muksut itse kovin tyhjentelis niitä laatikoita.

Suwi: Johan tuo ruppee olemaan kokonen. Ei vielä onneks niin iso ku Aatulta.

Jassu: Tais olla Myllynparasta taikinaa. Ikkä opetti sellasen kikan että ne levyt laitetaan puoliks ja leikellään kulmiin lovet. Eihän niitä montaa tietysti paketistaan silleen saa, mutta ovatpahan ainakin muhkeita. Ei ne aina mullakaan pysy kiinni paistovaiheessa. Litistän niitä melko rankalla kädellä yhteen. Voin laittaa joku kerta tässä joulunalla postauksen miten meillä tehdään nuo tortut. Ja kiitokset vielä tätäkin kautta kipoista ja kupeista =)