5. marraskuuta 2010

Lusmuilun mestari

Miten voikaan olla niin vaikeata aloittaa siivousta? Keksin aina miljoona muuta hommaa.
Eilen piti siivota. Vein Aten eskaan ja Linnean kerhoon ja suunnistin kotiin siivouksen pariin. Pääsin kotiin ja melkein heti soi puhelin, ystäväni tiedusteli voisiko tulla toviksi meille. No ilman muuta, minunhan piti vain siivota. Ystäväni vietti meillä aikaa siihen asti kun piti lähteä hakemaan Linneaa ja Attea. Voi harmi, en ehtinyt siivota.
Tultiin lasten kanssa kotiin kaupan ja pizzerian kautta. Olinhan luvannut itselleni siivouspizzat. Ja nyt ei lasketa sitä etten ollut vielä siivonnut, minunhan piti seurustella ystäväni kanssa.
Ruuan jälkeen pienet pojat päikkäreille. Aatuhan on paljon helpompi nukuttaa viereen ja ai miten mukavasti se ramasee siinä vieressä köllötellä. 3 tunnin päikkäreiden jälkeen jaksaa hyvin siivota. Tai ainakin melkein. Välipalaa, iltaruokaa... Hups, en edes ollut aloittanut vaille seitsemän illalla koko siivousta. Mutta ehtiihän sen huomenna. Pakotin itseni kuitenkin siivoamaan meidän pikku vessan. Sen päätä huimaavan suuren reilun parin neliön kopin =) Hyvä minä, olin ansainnut suklaatilevyn kovasta ahkeroinnista.

Tänään vein Aten eskaan ja suunnistin takaisin kotiin siivoamaan. Ikkälle tuli mieleen että ruokakaupassa pitäisi lähteä käymään ja samalla hoitaa pari muutakin asiaa. Niinku autoon uusi akku, oli menny yöllä pimeäksi koko rassi. Ei paljon pihissyt kun yritti startata. Ehtiihän sitä sen kauppareissun jälkeenki siivota. Oli muuten Maxi Kodintukussa ihania jouluvaloja ja joka lähtöön. Prismalle oli tullut sitten muutama muukin kaveri ostoksille. Onkohan huomisen pyhäpäivällä jotain tekoa asian kanssa? Kaupoilla lipsahti aikaa ihan kivasti ja kotiin tullessa ehdin justiin tyhjentää kassit ja lähdin samantien hakemaan Attea. Ikkä jäi antamaan evästä muulle sakille. Ehtiihän sitä siivota sitten kun tulen takaisin kottiin.
Miten se tuo pienten poikien päikkäriaika aina jotenkin pääsee ruuan jälkeen yllättämään. Aatuhan on edelleen helpompi nukuttaa viereen. Kauppareissu vei virrat, joten pikku päikkärit lienee paikallaan. Ehtiihän sitä sitten päikkäreiden jälkeenkin siivota.
Välipalaa sakille ja sitten aloitan... Ai niin mutta lapsillahan on nyt justiin niin hyvät leikit että ehdin pikaseen vilaseen parit blogit.Kuvat eivät ole tämän päivän leikeistä. Leikit tosin olivat samat. En löytänyt kameraa, kun aina laitan sen jemman, että se sitten löytyy. Duplolegoja tuli ostettua kaksi isoa lelulaatikkoa lisää. Ystäväni lapset ovat jo sen verran isoja ettei duploleikit enää kiinnosta. Se tosin on meidän onni. Ja tänä vuonna joulupukilta taitaa säästyä pitkä penni.

Uuuups. Iltaruuanaika. Ja johan minä oon sen pikkuvessan siivonnu. Ei hitto miten tässä aina ja joka kerta käy näin? Ruuan jälkeen otin sitten ihteäni niskasta kiinni, kaivoin imurin kaapista, imuroin. Mihinkähän luuttusankko on tullu pistettyä? Jaa, siellähän se kylppärissä, kuraisten vaatteiden alla. Sain samalla nekin kuraiset vehkeet koneeseen.

Nyt voin hyvällä omalla tunnolla viettää tovin koneella, olen imuroinut, luutunnut, pessyt kuraiset vehkeet ja laittanut ne kuivumaan... Huomiselle jäi vain pari, kolme, neljä koneellista pyykkiä. Mutta pyykkiä ei voi laittaa pyörimään ennen kun vierailevien tähtien vehkeetkin saadaan samaan syssyyn koneisiin mukaan. On mukavampi sitten sunnuntaina lähteä takaisin äitille kun on puhtaat vermeet yllä.

Huomiselle on suunnitelmissa uimahallia tai Savolaisten SuurMarkkinoita. Riippuu siitä saanko Ikkän houkuteltua koko lauman kanssa markkinoille.

Hyvää Pyhäinpäivää kaikille!!!

2 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Mukavaa Pyhäinpäivää teillekin! Minä saan vieraakseni viimeisillään raskaana olevan siskoni ja hänen kolme lastaan. Piparitaikina odottelee jääkaapissa ja sisko lupasi leipoa minulle synttärikakun! Mukavaa tiedossa :)

mari kirjoitti...

Heips!

Hauskaa lukea tätä siivouksen-siirtämis-postausta. Ihan kuin omasta elämästä! :)