28. kesäkuuta 2010

Sapettaa!!!

Ihanaiset vierailevat tähdet saapuivat juhannuksen viettoon ja lomailemaan pariksi viikoksi. Tänään Joonas lähti Ikkän kanssa rekkareissulle Helsingin suuntaan. Kuvia juhannukselta on, mutta kamera on hukassa. Mihin jemmaan lienen taas sen laittanu. Palaamme siis niihin kuviin tuonnempana.

Ja sitten siihen sapetukseen. Vierailevien tähtien äiti on hiukan hukassa lastenvaatteiden kokojen kanssa. Aikaisemmin jouduimme joka vierailukerran jälkeen sanomaan että tämä ja tuo ovat pieniä. Välillä minulla jopa paloi sen verran pahasti hihat näihin pieniin vaatteisiin, joten hommasin meille kaikkea oikeassa koossa. Joten lapset tulivat meille ilman kasseja.
Noooohhh.... Nyt tilanne on kääntynyt täysin päälaelleen. Joka kerta kun lapset tulevat meille, mukana olevista vaatteista lähes puolet ovat täysin uusia, suoraan kaupasta kassiin meiningillä. Olin tästä alkuun todella iloinen, varsinkin lasten puolesta. Mutta kuinkas sitten kävikään. Tälle vierailukerralle, siis 2 kokonaista viikkoa, vaatteita oli mukana vähemmän kuin pelkälle viikonlopun kestävälle reissulle. Siis what the fuck!!!!!!! Jep, tälläkin kertaa kasseista löytyi uusia ihanuuksia, mutta nyt mentiin taas metsään. Ilmeisesti rouva on vetänyt herneitä pussillisen nenään ja poskionteloihin, sillä mukana ei suinkaan ollut pieniä saati sopivia vaatteita. Joonaksen kassista löytyi kahdet uudet verkkarit, ihanaa. Mutta, mutta.... Joonashan käyttää housuja koossa 152, mutta mammapa oli lykännyt kassiin koon 160 verkkarit ja ei tasan muita olohousuja. Mitäpä lottootte, voiko koon 160 verkkareita käyttää, joissa kasvuvaraa lahkeenpituudessa on 10 senttiä????
Emmillä puolestaan on koon 122-128 vaatteita. Nooohhhh.... Mekko koossa 134, housut 134, alushousuja 134/140, välikausitakki 140, T-paitoja 134/140, sukkia 38-39. Neitokaisellahan jalka on kokoa 32-33, kengästä riippuen. Saldona siis mekko joka ulottuu lattiaan, housuja käännetään lahkeesta pari kertaa, alushousut hiukan lököttää, takin hihoja käännetään liki 10 senttiä, T-paitoja mallia mekko, ovat pidempiä kuin se uusi henkkamaukan hame joka oli mukana (ja tämä kyseinen hame on tämän kesän mallistosta ja kokoa 128), sukkien kantapäät puolessa pohkeessa.
Lapset itse vain sanoivat etteipä ainakaan ole pieniä ja että sopivatpahan vielä ensi kesänäkin. Rouvalle laitoin viestiä noista Joonaksen housuista, mutteipa sieltä vastausta kuulunut. Enpä sitten viitsi saksia lahkeita oikeaan mittaan ja ommella vaan naputtelin henkkamaukan alesta sopivat housut tämän vierailun ajaksi. Heittäköön sitten mamma kotona vaikka roskiin.

Ottakaapa hyvät immeiset kantaa!!! Ja kiitos mielellään otetaan vastaan myös negatiivisia mielipiteitä, jos mielestänne sappeni kiehuminen on turhaa.

11 kommenttia:

Katja kirjoitti...

En tiiä olenko ihan oikea kommentoimaan, kun uusperhekuviot on meille vieraita. No vaikka onkin, en silti hyväksy vallankäyttöä lasten kustannuksella. Eli tuossahan kärsii vain lapset. Nimenomaan ne lapset jotka täytyisi pitää tuollaisen ulkopuolella. Joten et kiuhu turhasta, et todellakaan. Kyllä lasten vaatetus pitää olla asiallista!

Mia kirjoitti...

Minä ymmärrän sinua. Vaikka äiti varmaan ajattelikin ostaa vaatteita hyvällä kasvuvaralla, niin liika on liikaa. Harmillisesti jotkut äidit ei vaan omaa tätä ostamisen taitoa ja koot menee metsään. Eihän lapsenkaan ole hyvä olla liian suurissa vaatteissa. :(
Voin kuvitella että ne verkkarit on ihan hurjan pitkät tuossa koossa, jos käyttää normisti kokoa pienempää. Meillä on nimittäin esikoinen just koossa 152cm (n.148cm pitkä), enkä voisi millään ostaa 160cm verkkareita hänelle. Ne tosiaan olisi ihan jätit..
Mikäli haluaa säästää lastenvaatteiden ostossa, niin ehkä olisi parempi kiertää kirpparit/alet ja ostaa sieltä sopivaa. Vaan tässä ei taida ole kyse siitä, vaan enempi siitä ettei ole hajuakaan lastenvaatteiden ostosta?
Mutta siis pointtina se että ymmärrän täysin että sinua sapettaa!

-Jassu- kirjoitti...

Been there, done that.

Enpä viitsi muuta kommentoida kuin että meillä katsottiin parhaaksi hommata lapsille meille omat vaatteet (pari settiä kauden vaatteita + alusvaatteita). Tulivat siis jopa lomille ilman kamoja (no ehkä just uikkarit oli). Lähtivät sitten takaisinkin yhtä tyhjin käsin. Kalliiksi tuli ja usein käyttökertoja ehti vaatteilla kasvuspurteissa tulla vain muutama, mutta oli todellakin sen arvoista.
Tsemppiä.

Anonyymi kirjoitti...

Pakko kysäistä, että eikö sinua mietitytä ollenkaan, jos vaikka lasten äiti lukee blogiasi..? Ei siis millään pahalla, mutta kun sinulla on lasten kuvatkin tuossa jne. niin ei varmaan olisi vaikea tunnistaa.
Ilman sarvia ja hampaita tämä kommentti, itseäni vain jäi tuo mietityttämään.

Minttu kirjoitti...

Katja: Juuri tuo vallankäyttö suututtaa.

Mia: Ymmärrän sen jemmaan ostelun, mutta että ne isot samantien käyttöön...

Jassu: Meilläkin oli välillä meillä omat. Tilanne taitaa kohta taas olla sama.

Ano: Miksi minun pitäisi miettiä lukeeko lasten äiti tätä? Pystyn sanomaan hänelle saman asian päin naamaakin, harmi vaan ettei kyseinen rouva halua kuulla mitä hänelle puhutaan. Toisaalta jospa hän lukisikin tai joku hänen ystävänsä, menisiköhän viesti paremmin perille???

Anonyymi kirjoitti...

Mukava yleensä lukaa blogiasi, mutta tämä oli kyllä todella törkeä teksti!! Ärsytyksesikin kyllä ymmärrän hyvin.. Mutta tiedätkö, aikuisen ihmisen ei tarvi kaikkia asioita kaikella kansalle yleensä kuuluttaa. Tuollaiset asiat pitäisi osata ja voida ratkaista ilman blogiin kirjoittamista. Ihan jo niitä "laina" lapsiakin ajatellen, olikohan heidän äidin yleinen mollaaminen kovin fiksua? Saat olla asiasta ite ihan mitä mieltä haluat, mutta myös uus-äidin pitää olla asiallinen täällä netissäkin edes vaikka vaan niitten vierailevien tähtien takia (jos ei oman maineen)..

Eve kirjoitti...

Huokaus.. pysyiskin se joidenkin äidien vallankäyttö pelkästään vääränkokoisissä vaatteissa, täällä oltais siitä tosi iloisia.. Mutta vaatteisiin palaten, niin meille tuli alkuvuosina vierailevia tähtiä niin rikkinäisissä/pienissä vaatteissa, että paha teki. Sanoin miehelle, että minä heitän ne pois, sovitkoot lasten äidin kanssa keskenään, että kumpi uudet ostaa. Asiat menikin sitten pikkuhiljaa vaatteiden osalta hieman parempaan suuntaan, mutta kyllä täältäkin pojille vaatteita löytyy.. kun saattoivat talvipakkasillakin tulla sortseissa tai ilman pipoa.
Omat isommat kun isälle lähtevät, niin kysyn aina, että tarvitaanko jotain ekstraa, kun sieltä päin ei oikein viestejä tulee ja kaapit lasten mukaan vaatteita täynnä (vaik lapset käyvät siellä hyvässä lykyssä kerran kuukaudessa ja ovat kerralla pari yötä, niin ovat ostaneet sinne aivan älyttömästi vaatteita, varmaan enemmän kuin meillä kotona lapsilla käytössä, mut se ei tietenkään minua haittaa, päin vastoin, hyvä vaan, ettei tarvii hirveesti mukaan pakata). Pidemmile jaksoille, (kesällä kaksi viikon jaksoa), pyydetään sieltä, että laita JOTAIN mukaan, ihan kuin tietäisin siellä olevien vaatekaappien sisältön.. Mutta onneksi mun hiromantin taidot ovat vuosien aikana kehittynyt ja näin ei ole ongelmia päässyt syntymään.
Ps. Minun 12 v poikani kävi ostamassa noin vuosi sitten itselleen hupparia (itse halusi). Poika oli silloin 154 cm pitkä ja osti 170 cm hupparin, että "tä on just hyvä ja lököttävä!" :DDD En kyllä antanut sen lähteä iskälle tuossa hupparissa ennen kuin poika oli hieman kasvanut ja huppari pyykissä kutistunut :)

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen Anonyymi vastaa: lähinnä lasten takia ajattelin, jos kuitenkin on kyse heidän äidistään. Ymmärrän kyllä sapetuksesi, mutta en oikein vaan itse viitsisi netissä kirjoittaa moisesta.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan lasten kannalta, ei ehkä ole kiva kirjoittaa tällaisia. Kyllä nämä uutiset aina saavuttaa, varsinkin jos joku haluaa tehdä kiusaa :(

Anonyymi kirjoitti...

Oh hoh! Minä olen kyllä samaa mieltä kuin anonyymi 1. Ei tosiaankaan ole fiksua ja aikuismaista haukkua tällä tavalla "lainalasten" äitiä. Sydämestäni toivon ettet tee tätä näiden lasten kuullen.

Marika kirjoitti...

Kysyn itseltäni, luenko omaa ajatustani omasta elämästäni.. Kysyn miksi, oi miksi löysin tämän blogin vasta nyt?!
On kuin meidän elämästä. Huh!
Äitipuolella ei ole oikeuksia, on vain velvollisuuksia. Kiitosta tuleeko koskaan, haukkuja usein? Jep.
Kaikksei teet, kaikkesi annat, kaikkesi jaat ja tulos on mikä? Miinuksella... Oih, kun sanottavaa olis paljon, mutta..
Niin moni luulee että äitipuolet on vain vihaisia, katkeria, mustasukkaisia jne, mutta jos muut eläisivät tätä elämää niin totuus olisi toinen. Miten yksi ihminen voikaan "hallita" ja sotkea elämää niin :/

Tsemppiä!!!!