15. kesäkuuta 2010

Kela !"¤#&¤(//)

Piti kirjoittamani ihan muusta aiheesta, mutta pistää niiiin maan perkeleesti vihaksi koko saakelin Kela.

Ikkällähän nyt on se vakkarityö ja Kela maksoi viimeisen päivärahan joku tovi sitten. Eilen posti toi tullessaan yhteenvedon päivärahan maksusta ja kas kummaa Kela oli omatoimisesti vähentänyt lapsikorotuksesta vierailevien tähtien osan. Tähän on olemassa kirjallinen päätös, että lapsikorotus tulee maksaa täysimääräisenä, eikä vähennyksiä pitäisi olla. Asiaa tietysti ruettiin selvittämään, sieltäpä löytyikin varsin mielenkiintoisia kuvioita. Meillä on elatusavun suhteen toistaiseksi 0 sopimus, muun elatusvelvollisuuden vuoksi, tarkoittaa ettei itse makseta vierailevista tähdistä elatusmaksuja. Nooohhhh.... Vesannon kunta, jossa kyseiset lapset asuvat perivät elatusapua velkana meiltä ja lisäksi Kela perii sitä saakelin samaista velkaa. Kun elatusavun maksut siirtyivät Kelalla, kuntien perinnät piti siirtyä myös, mutta uuupppsss..... Vitut se mitään siirtyny. Nyt sitten Kela on perinyt sitä samaa velkaa, jota ei siis edes ole, koska meillä on edelleen se 0 sopimus, vähentämällä sitä niistä lapsikorotuksista. 8 kuukauden ajalta tuo kyseinen perintätoimi on nyt maksanut meille 500 euroa, mutta elatusapuvelka ei, kumma kyllä, ole vähentynyt senttiäkään. Missä vika????
Nyt siellä sitten toverit Kelalla odottaa Vesannon sosiaalitoimen päätöstä siitä Kuopion sosiaalitoimen antamasta 0 päätöksestä. Eli Vesannolta tulee Kelalle 0 päätös, jonka jälkeen me teemme valituksen niistä perityistä lapsikorotuksista ja sitten meidän pitäisi saada ne takautuvasti. Sitten ettei tämä nyt suinkaan menisi liian helpoksi, Kela on perinyt niitä lapsikorotuksia koko ajalta mitä työtöntä aikaa on ollut ja se perintä ei suinkaan ole loppunut siihen kun Aatu syntyi, johon sen siis olisi pitänyt loppua. Nyt sitten niitä lapsikorotuksia joutuu ilmeisesti hakemaan valituksella Aatun syntymästä asti eli yli 2 vuodelta.

Pikkusen meinaa pää hajoilla.

4 kommenttia:

Sani kirjoitti...

No ohhoh :O.
Kelan kans on itekki monet kerrat raivonnut, tääl nyt kod.hidontuen laskun kans tälki hetkel ongelmia (muuton takia), mut ei kyl noi hurjia.
Tsemppiä selvittelyyn!

Katja kirjoitti...

Voi halvattu! Näin ulkopuolisena tuo kuulostaa tilanteelta joka ei pitäisi olla edes mahdollista!! No kelan kanssa taitaa kaikki olla, ja sen soskun. Meillä ei tuota tilannetta ole ollut, mutta on jouduttu makselemaan Kelaan päin, kun ei se erään tuen lakkauttaminen ollutkaan ihan yksinkertainen juttu.

Hansu kirjoitti...

No mutta, ajattele positiivisesti. Sitten kun vihdosta viimein saatte ne valitukset tehtyä, ja kun kelakin saa vihdosta viimein pääteltyä asiat, saatte ison köntin rahaa takautuvasti =)
Joo tiedän, tuo Kelan töppäily on tosi rasittavaa.

Mia kirjoitti...

Varmasti todella ärsyttävää!, toivottavasti saatte pian rahat takautuvasti.