27. helmikuuta 2012

Kuinka saadaan suuri tila näyttämään pieneltä

Näin se tehdään. Tarvitset joitamia lapsia ja ripauksen huoletonta elämäntyyliä. Jos sinulla ei ole lapsia pelkkä huoleton elämäntyyli auttaa jo pitkälle

Jätä auki ainakin parit lipastonlaatikot, jotta nuorimmaisetkin pääsevät mukaan riemuun. Anna lasten leikkiä kengillä, sillä sehän kehittää motorisia taitoja. Älä pura ylimääräisiä huonekaluja osiin, jotta saisit ne sopimaan paremmin säilöön vaan jätä ne hienoksi sisustuselementiksi, johon on hyvä laskea kädestään tavaroita.


Kenkäleikki alkaa tuottaa tulosta heti, parittomien kenkien kavereita on sitten mukava etsiä pitkin huushollia. Varsinkin jos on kiire esim koulutaksiin. Nuorimmaiselta ei kannata ottaa unien jälkeen tutteja tai unikavereita pois, niitäkin on mukava etsiä sitten seuraavien unien ollessa ajankohtaisia. Ruokapöydässä ei kannata jättää tilaa jaloille, tämähän saattaisi olla jopa mukavaa. Pöydän alunen onkin hyvä täyttää kengillä, mukeilla ja piirrustuspapereilla, kynistä puhumattakaan. Myös imuri on hyvä pitää kädenulottuvilla. Sillähän on oikein näppärä imaista leivänmurut ym. Toki tätäkään ei kannata tehdä ihan joka päivä. Saat ihanan jalkahieronnan samalla kun syöt. Syödessäsi voit liikuttaa jalkojasi edestakaisin pitkin lattiaa. Lattialla olevat kuivaneet leivänmurut, makaronit, perunanpalat ja muut kuivahtaneet suupalat hierovat akupisteitäsi. Näin olet tehokkaimmillasi joka hetki


Olohuoneen avaraa tunnelmaa saa mukavasti kotoisammaksi niillä parittomilla kengillä, lisäät mukaan vielä joitamia pikku autoja, puolet nuorimmaisen leluista, edellisenä iltana ei kannata viedä vaatteita pyykkiin vaan jätä ne lattialle, myös sohvalta on hyvä heittää torkkupeitto lattialle. Jos sinulla on sohvan lisäksi olkkarissa nojatuoli, siihen on hyvä kerätä parittomia sukkia, pari reppua, ainakin yksi takki ja muutama lelu. Näin saat samalla viettää läheisiä hetkiä perheesi kanssa, kun ylimääräistä tilaa istua ei ole.

Kun nyt ollaan sisustettu jo eteinen, ruokailutila sekä olohuone ei keittiötäkään kannata jättää huomiotta. Jotta ruuanlaittosi olisi mitä mukavin kokemus suosittelen ottamaan pöydän äärestä vähintään yhden tuolin keittiön puolelle, siihenhän on mukava istahtaa ruuanlaiton lomassa. Tuolin siirto vain siinä tapauksessa, jos kukaan ei sitä ole jo puolestasi siirtänyt, esim kaakaota etsiessään. Tuoli on hyvä olla olemassa myös nilkan
nyrjähtämisvaaran vuoksi. Aamuisen sählypelin jäljiltä mailoja, kypäriä ja pallona ollutta koirankuppia ei kannata käskeä siirtämään pois, muutenhan tuolillesi ei ole tarvetta. Lattialle levinneiden legopalikoiden varalle pienet muruset ovat kiikuttaneet isin kengät, molemmat tällä kertaa. Kylläpä isistäkin on mukavaa osallistua "etsi kenkä ja sen pari"-leikkiin. Ja jotta ruuan kattaminen pöytään ei menisi liian helpoksi, ei moottorikelkkana toiminutta istuintyynyä kannata siirtää pois.

Näinpä olemme näppärästi saaneet mukavan kotoisan tilantunteen kotiin. Avara ja tilava kotihan nyt on aivan yliarvostettua humpuukia. Palaamme sisustusvinkkien pariin seuraavalla kerralla. Silloin kohteena WC ja kodinhoitotilat sekä lastenhuoneet. Mukavaa kevään odotusta ja näemme seuraavalla kerralla.

5 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Vau! Sinäkin olet ymmärtänyt perhe- ja sisustusblogien idean: rehellinen kerronta arkea helpottavista sisustusideoista elämää suuremmalla äidinvarmuudella.
Nämä kuvat tekee NIIN hyvää, kun joskus meinaa saada päänsäryn pelkistä pölyisistä lattialistoista. Lattialistojen harmaja pinta kun on kokonaisuudessa aika pieni asia.
Ajattele: minä olen sentään tänään saanut pyyhittyä keittiön roskakaapin. Joskus yhden "ylimääräisen" työn tekeminen on mainitsemisen arvoinen suoritus.
Lepposaa viikon jatkoa!

Vera kirjoitti...

Mä en ole jaksanut siivota viikkoon. Yleensä iltaisin siistin kämpän, siis tavarat pois lattioilta, nyt on vaan inspis ollut ihan hukassa, ja meillä näyttää just tolta kuin teilläkin

suvi kirjoitti...

Ihanasti oot kuvannu ja kertoillu niitä arkisen elämän koho-hetkiä:)Vähän päivässä,paljon viikossa...Itse sain inspiksen aamulla yöpuku vielä päällä ja siivosin 3v.n pojan kanssa muovi-astioita sisältävän nurkka-kaapin keittiössä.ittiäki piristää se,että saa jotain muutaki aikaseks ku vaan niitä normi-töitä:)

Anonyymi kirjoitti...

Oi, tää oli ihan huippu! Tuota se elämä niin justiinsa on kaikilla. ja silti kaikki vaan kuvaa ja kirjoittaa miten ihanasti on nyt kukat rivissä ja kengät kaapissa ja vaatteetki säilyy niiin hyvin. Kiitos!

Ritu Ripeä kirjoitti...

Aivan ihanaa niin todellista! Kiitos!