5. joulukuuta 2010

Hups

Ja taas meni viikko että heilahti. En oo kerenny paljon koneella päivystämään. Kaikennäköinen pieni säätäminen vie tuhottomasti aikaa.
Lupasin jossain vaiheessa laiskan immeisen torttu ohjeen laittaa tänne, joten tässäpä tulee.

Paketti tahi pari valmista taikinaa, riippuu tietysti syöjien määrästä. Meillä menee kerralla 2 kilon pakettia. Levittele taikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan.


Leikkaa sulaneet levyt puoliksi


Leikkaa puolikkaiden taikinapalojen kulmiin vekit


Lätki valmiiksi leikattujen palojen päälle noin teelusikallinen luumumarmeladia


Käännä "sakarat" ensin keskelle ja sen jälkeen paina topakasti sormella littanaksi. Pysyy jos pysyy =) Voitele munalla ja laita uuniin paistumaan. Paistoasteet löytyy taikinapaketin takaa.


Ja nauti kättesi töistä. Muistathan että se viimeinenkin pellillinen on uunissa ;)

Torttujen lisäksi meillä on vaihteeksi sisustettu ja shopattu THE LÖYTÖJÄ.

Ensin shopattua. Käytiin eilen lauantaina tyttöjen kanssa kaupungilla hakemassa kummin Omppuselle synttäri- ja joululahjaa. Ikkä antoi ohjeet ettei mitään ylimääräistä sitten osteta. Eipä tietenkään. Maxi kodintukusta löytyi synttärilahja, ei tosin se mitä olin etsimässä. Lisäksi vähän puuhaa muksuille, värityskirjoja, lisää puuvärikyniä ja kumi. Hilla sai oman vauvakirjan. Päätettiin tyttöjen kanssa käydä Puuilossa ettimässä sitä synttärilahjaa, joka alunperinkin piti hommata. Ei löytynyt, mutta löytyi THE LÖYTÖ!!!!


Barbien kylpyhuone. Vessaa vetäessä kuuluu huuhteluääni ja suihkusta tulee oikeasti vettä. Mukana tietysti hiustenkuivaaja, saippuat, shampoot, purkit ja putelit.


Barbien kodinhoitohuone. Pyykkikoneesta kuuluu ääni ja rumpu pyörii. Mukana silitysrauta, hengareita, pesuainelaatikot, purkkeja ja puteleita.


Barbien moderni baarikeittiö. Akvaario pulputtaa, siinä on valot ja kalat liikkuvat. Mukana astioita ja ruokia.


Barbien olohuone. Taulutelkkariin syttyy valo ja kuuluu musiikkia. Levysoittimestakin ilmeisesti kuuluu ääni, siihen ei lisätty vielä pattereita. Lamppuun syttyy valo. Mukana levyjä, koriste-esineitä, kaukosäädin, digiboksi....

Näitä huoneita himoitsin jo viime joulun jälkeen, olivat silloin alessa. Ovh noilla huoneilla on n. 25 euroa per huone, alennuksessa olisivat olleet 20 euroa per huone. En sitten silloin vielä ostanut, kun ei Linnea ollut niin innostunut barbeista. Mutta eilen.... Puuilossa nuo huoneet ovat poistomyynnissä ja yksi huone maksoi 5 euroa. Voitteko käsittää? Siis VAIN 5 euroa huoneesta. Myyjän kanssa sitten etittiin hyllyjen päälliset, kun niitä on alunperin ollut 7 erilaista huonetta. Vain nämä 4 löytyi. Riittävästi tällä kertaa. Harmi että tytöt olivat mukana niin ei voinut jättää pukinkonttiin. Toisaalta mitä väliä milloin tämän riemun saa kokea.


Kaupunki koti


Ja koti maalla. Otin kuvia leikkijöistä kesken leikkien ja Emmi pyörähti näppärästi pois niin monesta kuvasta että luovutin ja jätin tytöt omiin touhuihin.

Pojat puolestaan touhusivat Ikkän kanssa olkkarissa.




Veetuli on taas kipeänä, yöllä nosti kuumeen ja yskä on luokkaa yrjö lentää. Viime yö nukuttiin vuoroissa. Alemman kuvan taustalla on puolestaan syy, miksei meille tänä vuonna tule piparitaloa. Tai siis tarkoitus oli tehdä linna ja osiakin sain puolet jo valmiiksi. Sitten käytiin vähän pyörimässä kaupungilla ja sieltähän se sitten löytyi, sisutustakka joka kaiken lisäksi lämmittää. Kuka on sanonut ettei kerrostaloon voisi asentaa takkaa?

Tuon takan paikalla oli ennen lipasto, joka muutti meidän huoneeseen. Jotta se lipasto voi muuttaa piti tietysti vähän fiksailla meidän huonetta.


Vaaleanpunaiselle seinälle sanottiin hyvästi. Tapetti on Prisma löytö. Minä niin rakastan Prismaa =)


Ulkona sataa lunta, niin myös sisällä. Kamerassa on jotain häikkää salamalla kuvatessa.


Tämän lipaston päälle oli tarkoitus tehdä se piparilinna. Noo, eipähän pääse pienet pojat rassaamaan telkkaria tai dvd:tä.

Siinäpä sitä kuulumisia. Huomenna lähetään itsenäisyyspäivän paraatiin. Toivoa sopii ettei ole kova pakkanen, niin kestää kamerassa akku.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!!!

3 kommenttia:

xxxxx kirjoitti...

Teitä oli jo ikävä;-) niin kivoja juttuja(niitä sairasteluja lukuunottamatta) mutta täällä "virtuaalisesti" iloitsin hyvistä löydöistäsi. Voi noita Barbien huonekaluja, iik!!

Ja sisustustakka on mainio keksintö-kuluttaakohan paljon sähköä? No, säästyttehän ainakin tuolta ainaiselta puusavotalta tuolla tavoin. Näyttääkin hienolta!

Samat sanat sinne, mukavia sinivalkoisia juhlia ja tulevalle viikolla iloa!

Katja kirjoitti...

Vitsit mikä löytö nuo Barbi-huoneet!! Olis ollut minun kummitytön unelmajutut.
Makkariin on tulossa oikein hyvännäköistä tapettia.

Sani kirjoitti...

Ja jos oikein laiskottaa, niin tortuista tulee hyviä vaik niitä ei voitelisikaan :D