3. syyskuuta 2010

Lorvaillen???

No eipä juuri. Meinasin kyllä ottaa eilisen illan rennosti, mutta se ei ihan onnistunut. Linnealla oli taas suuria vaikeuksia siivota huoneestaan lelut paikalleen. Se on sama onko siellä levällään pelkät ponit vai kaikki mahdolliset lelut, niin neiti ei suostu siivoamaan ilman kauheaa taistelua. Iltasilla kyrähti sit päreet totaalisesti ja äippä siivosi prinsessan huoneen. Suurin osa lähti kaappeihin, ei lupaa ottaa. Leikittäväksi jäi vain vauvanuket ja niiden vaatteet ja muut tykötarpeet. Näillä mennään joku tovi.
Olin saanut sen huoneen siivottua ja rupesin laittamaan ruokaa. Olin lämmittänyt uunin valmiiks ja laitoin kanat vuokaan ja siihen hellan päälle. Sitten siivosin sen kanarasian roskiin ja vähän muutenkin keittiöö. Sit iski inspis siivota kaapeista kesävaatteet pois. Sit vähän aattelin netteillä kanojen kypsyessä ja lasten leikkiessä omiaan. Tunnin päästä menin kahtomaan miltä ne kanat näyttää. Hyviltähän ne, siinä hellan päällä. Olinpa sitten siivouksen lumoissa unohtanut nostaa sen vuokan uuniin. Onneks jääkaapista löytyi pikana valmistuvaa evästä ja kanat jätin suosiolla tälle päivälle. Toki siis paistoin ne ensin =)
Tänään sitten ruokakauppaan ja aamuruuaksi sitten saatiinkin siivekästä sieniherkkua.

Ohje moiseen herkkuun:

Vähintään 6 kpl kanankoipia tai vastaavasti muita kananosia
rasia tuoreita herkkusieniä
purjo
pekonia
ranskankermaa

Kanat paistetaan ensin kypsiksi ja annetaan jäähtyä. Pieni herkkusienet ja paista pannulla, silppua purjo ja kuullota , silppua pekoni ja paista. Lykkää nuo edellä mainitut isoon kattilaan ja pieni kanat joukkoon. Lämmitä ja lisää ranskankerma. Mausta oman mielenmukkaan. Tarjoile vaikka riisin ja salaatin kanssa.

Tällä kertaa se meidän kauppareissu onnistui astetta paremmin, ku edellinen Linnean ja Aatun kanssa. Tosin käytiin kassan kautta kolme eri kierrosta. Eka kierroksella ei keretty vaatepuolelta ku heviin ja kerätä pussillinen omenoita. Yks täti soitti, ett olis kotona ja voisin hakea Linnealle huutamani sukkikset. Sinne siis. Matkaa ees taas ehkä kaks kilsaa. Ja toiselle kierrokselle. Tällä kierroksella saatiin kaikki ruuat ja maidot ja .... Tai siis melkein kaikki. Kävin jo välillä viemässä kapsäkkejä autoon ja sit se viimeinen rundi. Unohin vaan jogurtit ja lauantainamit ja sen ranskankerman.

Ja taas se iski, sukkahousumania nimittäin. Keväällähän tyhjensin kaikki Linnean sukkikset pienten laatikkoon. Noooooo..... Nyt se sukkahousukori on mukavasti ottanut täytettä. Ensin sieltä henkkamaukalta uutuuksia, sitten Prismalta, sitten huutiksesta Lindexiä uutena, kun ei täällä meillä ollu niitä kokoja jälellä ja sit taas Prismalta. En oo vielä edes pyörähtäny Seppälässä, josta viime vuonna löysin ihania sukkiksia.


Mitähän värejä ja kuvioita myö vielä tarttettas??? Nuo Prisman Ciraf uutuudet on aivan syötävän ihanan värisiä. Elikkäs sydämiä, raitaa, tähtiä ja violettia. Kuvasta puuttuu ainakin yhet tumman violetit... Tällä hetkellä joka puulaakin koko 110/116 on ollu justiin passeli.

Iltaruoka on tänään onneksi jo valmis =) Ikkä läks yötä myöten ajelemmaan muistaakseni Tampereelle, joten minua oottaa kaapissa Fazerin sininen lontoon rakeilla ja telkkari. Jahka ensin saan rytmiryhmän unille. Se urakka onkin ollut pitkästä aikaa helppoa, ilman kauheita taisteluita. Tänään varmaan syttyykin sit kolmas maaliman sota, kun ääneen menin kertomaan.

Nautinnollista perjantai-iltaa jokaiselle!!

5 kommenttia:

äiti kuudelle kirjoitti...

Samoin sinne :o) Nuo unohdukset on tuttuja täälläkin. Eikä kaikkea edes ilkeä paljastaa ;o)

Katja kirjoitti...

Mukavaa iltaa mister Fazerin seurassa!

Kikka kirjoitti...

Sulla sitä riittää virtaa, toisin kuin meikäläisellä.

Koitahan nyt ilta ottaa rennosti, herkkuja naamaan ja töllötintä.

VIIKONLOPPUJA!

Minttu kirjoitti...

Kiitokset, ilta oli varsin mukava ja sakki oli unilla jo heti puol ysin jälestä =)

Kikka: Luulen että mennään jo pahasti varavirralla ja yliväsyn puolella, kun unohtuu ruuatkin laittaa uuniin =) Mutta yksi rauhallinen ilta yksinissesseen ja hyvin nukuttu yö tekkee ihmeitä.

tyttötiimi kirjoitti...

Heehehe, oikein sydämmestäni nauroin täällä sun kanaruualle.Kiitos!Onneks huomasit ennen kuin jaoit lautasille. Se on pahinta kun oikein pahuksenmoinen makeanhimo ja sitten kakku makoilee uunin päällä hyvinkin täysraakana. Lasi vettä viilentää siinä tilanteessa.