6. toukokuuta 2012

Aarteita

Tää blogi on ollu hiukka kuollu. Ei vaan meinaa keretä kirjottaa, aiheita ja ajatuksia on kyllä, mutta aikaa niiden julkituontiin ei. Viime viikolla päästiin anopin kanssa tyhjäämään yhtä kuolinpesää. En ole koskaan ollutkaan tekemässä moista, varsinkaan tuntemattoman immeisen. Voi mitä aarteita sieltä löytyikään. Minunhan piti mennä hakemaan vain pirtinkalusto, mutta mutta.... Siinä huushollissa oli saanut mellestää 30 kissaa lähes oman onnensa nojassa, joten kaikki huonekalut ja kankaiset tavarat oli menetetty. Päätettiinkin sitten keskittyä astioihin.
Emalikulhoja, kahvipannu ja kattiloita, nää tulee leikkimökkiin. Leikkimökkiin pääsee myös taulu ja pari pientä posliinimaljakkoa.
Kannuja, noita sinisiä on kaks samanlaista.
Sithän meille iski pikkusen sellanen lasihimo. Noita tuoppeja lukuunottamatta kaikki kulhot tuli haalittua mukaan.
Ja jotenkin näitä kahvipannujakin sitten eksyi mukaan kaikkiaan 4. Kaikenkaikkiaan meille kertyi tavaraa, lähinnä astioita farmariauton kontillinen ja pieni peräkärrillinen. Päästiin anoppilaan ja tehtiin tavaranjakoa. Suurinosa lähti meille =) Kotona alkoi armoton tiskaus operaatio. En edes oikeastaan itse tajunnut mitä kaikkea tuli haalittuakaan mukaan. Sieltähän löytyi useampi kulho Iittalaa, esim tuo sininen Grapponia kulho. Sitä olin himoinnut itselleni jo kauan, vaan eihän mulla oo varaa moista ostaa. Vaan nytpä se koristaakin kaappiani. Noissa kuvissa on vain murto-osa kaikista aarteista, osa arvokkaita, osa vain käyttöön tarkoitettuja kipposia ja kupposia. Sitten tartteisin vähän jeesiä näiden seuraavien Arabian astioiden kanssa. Kuviosta tai sarjoista ei toistaiseksi ole löytynyt tietoa, joten huudellaanpa tätäkin kautta mitä nämä ovat.
Tälläisellä kukkakuviolla on useampaakin erilaista astiaa. Pohjassa on pienet kruunuleimat ja numerot.
Sit olis tällänen sokerikko? Tässä on pohjassa piippuleima. Jos jollakin olisi edes pieni käsitys kyseisistä kupposista....

2 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Tuossa ylemmässä Arabian astiassa näyttäis olevan siirtokuvakoriste. Niitä siirtokuvia oli todella paljon, kaikilla ei ole edes mitään varsinaista nimeä vaan ne tunnettiin ihan numerosarjoilla.

Kuvio saattoi olla käytössä vaan vähän aikaa, joten voi olla hyvin haasteellista jos haluat lisää osia kerätä.

Paikkoja joissa on paljon Arabiaa, ainakin

http://www.krookila.fi ja sitten http://www.astialiisa.fi/

Noista kannattaa katsella jos aika antaa myöten, jos sattuisit omiasi bongaamaan.

t: Maikki, joskus ihan jokusen kupin ja kipon itsekin haalinut =)

Minttu kirjoitti...

Maikki: Kiitokset vinkistä. Kävinkin bongailemassa omiani sieltä, vaan eipä löytyny. Minulla on onneksi ihana kummisetä, joka tietää Arabiasta ja lisäksi hänellä on melkoisen laaja ystäväpiiri, joilta tietoa löytyy enemmän kuin kirjastoista =) Ehkäpä mysteeriastiani vielä saavat nimet.