4. maaliskuuta 2012

Kuinka helpottaa äidin pyykkisotaa

Ja näin sitä mennään taas arkea helpottavien sisustusvinkkien sarjassa etiäpäin. Tällä kertaa vuorossa jokaisen äidin sota ikuista pyykkivuorta vastaan. Meiltähän löytyy iso kodinhoitohuone, jossa on paljon tilaa.

Ja tästäpä pääsemme kurkistamaan joka äidin unelmaan, tilavaan kodinhoitotilaan. Ihan ensimmäisenä vinkkinä suosittelen hommaamaan pientä fiksausta vaativan moottoripyörän talviaikaan. Vaikka naapurista löytyykin ISO autotalli, niin onhan se mukavampaa pitää aviosiippa likellä, jos sattuu apua tartteemaan.


Lattia on tietenkin hyvä suojata vaikka kankaalla. Katteiden osia ja työkaluja kannattaa sijoittaa lattialle niin ettei kulku esim suihkutiloihin vaikeudu.

Ja tästä näppärästi, purkuosia ja rakasta aviosiippaa, väistellen pääsemmekin kodin sydämen ääreen elikkä pyykkikonehan se sieltä kurkistelee. Tasot ja lavuaari on hyvä täyttää pyykkikorien kansilla, puutarhaletkulla, asennusta odottavalla lampulla ja ylimääräisellä roskasankolla.

Muutaman päivän pyykinpesutauko yllättää joka kerta pesijän. Kaikki ylimääräinen "joutotila" kannattaa käyttää hyödyksi. Motskarin taakse sopii oikein hyvin parit pyykkikorit, kasaan menevät pelituolit ja kuivamassa oleva koivupölli. Kisuli onneksi menee pienemmästäkin raosta rapsuttelemaan kynsiään pöllin kylkeen.

Kolmas pyykkikori löytyykin ihan konneen kuppeelta, tarkkasilmäisimmät saattavat jopa erottaakkin itse korin. Tummien kori ei ole ihan oikein mitoitettu, kun pyykkiin joutuu puolet haalareista. Tässäkään ei ole joutotilaa heitetty hukkaan. Ikkä siirsi projektinsa tieltä laatikon ja nukkekodin, siihen ainoaan koloon johon olisi voinut laskea vaikka ne parit pyyhkeet odottamaan kaappiinlaittovuoroa.

Näinpä olemme tutustuneet tilankäyttöön myös kodinhoitotiloissa. Niin se vaan iso huusholli kätkee sisäänsä moinen moista aarretta.

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Nää on ihania :DD
Mun on pakko pitää kodinhoitohuone siistinä kun se on se tila josta työt tulee meille ja lähtee pois. Tosin nyt siellä keikkuu ihan järkyttävä kasa silitetavää kun ei oikein huvita :)

Maarit kirjoitti...

Ihana:) ja niin tuttu näky, paitsi kodinhoitohuoneen puuttuessa erilaisia luovia ratkaisuja on pitänyt ympätä muihin tiloihin - ja murkuilla omat pyykkikorit!

suvi kirjoitti...

upeeta,teillä tämä kaikki on kodarissa!Vaan meilläpä se on pesuhuoneessa,eli jos tahot suihkuun,on ensin työnnettävä naruilla roikkuva pyykki eestä pois ja siirrettävä 2 pyykkitelinettä kodarin puolelle!Ja huom.meillähän on 2 pesukonetta vierekkäin,toinen toiminnassa oleva ja toinen vara-koneena,jos se toinen sattuu hajoamaan.
Pitäskö napata kuvaa?;)

Minttu kirjoitti...

Suvi: Normaalistihan meillä pyykki kuivaa kodinhoitohuoneen puolella, mutta nyt sattuneesta syystä ei ihan mahu. Ja jos sopiskii, en halua konerasvaa puhtaisiin vaatteisiin. Kevään koittaessa motskari on ehkä valmis ja pyykinkin saa pihalle =)

Katja: Minä oon luopunu silityksestä, kun muutin omilleni. Hullukshan tässä tulis jos alkais tota määrää pyykkiä vielä silittämään.

Anonyymi kirjoitti...

Pitkään aikaan en oo täällä blogissasi käynyt.. sainpa tällekin päivälle hyvät naurut. :) Innolla odotan uusia sisustusvinkkejä. :)
T: Melkein säännöllinen lukija