29. joulukuuta 2011

Jouluva

Aatonaattona saatiin koko ipanalauma kassaan. Aattona Ikkä kippas omasta pihasta kuusen nurin ja koristeltiin se lasten kanssa.Joulurauhan julistuksen jälkeen oli hyvä vetää navat täyteen puuroa.
Joulusaunaan joutu jo houkuttelemaan porukkaa. Pukkihan on aikaisempina vuosina käyny salaa saunan aikana. Eipä nuo ipanaiset malttanu kovin kauaa saunasta nauttia, ku oli kiire kahtomaan joko se pukki kävi. Eipä ollu käyny, vaan joutu oottamaan.
Iltasilla alkoi kuulua kolinaa tuulikaapista ja kukas se sieltä tulikaan....Tämän vuoden hittilahjoja oli pienten poikien mönkkäri, Aten Nikko auto ja pierutyyny, tyttöjen puhuvat hamsterit, Hillan kamera ja äipän singstar. Ikkä puolestaan sai legoja ja puun taidekaiverrussetin. Saas nähä mitä se Ikkä niillä saa kaiverreltua.Joulupäivä vietettiin mummolassa, äidin ruokapatojen äärellä.Tapanina meillä oli yllätysvauvakutsut. Sankari itse tuli todella yllätettyä. Kutsuin ystäväni parhaita ystäviäkin salaa juhlimaan pientä tulokasta. Kerättiin porukalla kylpyammeellinen tarpeellista vauvakamaa, tutteja, vaippoja, topseja, bebanthenia, vaatteita.... Ilta oli ihana ja nauruntäyteinen. Sähköttömyydestä huolimatta. Oltiin sähköittä iltapäivästä alkuiltaan. Pitsat paistettiin leivinuunissa ja naatiskeltiin kynttilänvalosta. Kuvia napsittiin paljon, mutta yksikään niistä ei sattunut minun kameraan. Pitänee laittaa tytöille viestiä, joskoon nuo laittas mullekkin niitä kuvia. Ainokaiset kuvat omassa kamerassa oli kuokkavieraasta. Kuokkavieras löytyi vieraiden ollessa lähdössä. Siellä se "istuskeli" tuulikaapin tason päällä ja sai hätkähtämään isommankin miehen.


Kuvan ottohetkellä tältä toverilta oli jo onneks henki kaikonnut tuonpuoleiseen. Ei oo ihan meikäläisen ykkössuosikkeja. Yyyyyhhhh....

Sähköt palasi joskus seittemän maissa ja niistä saatiin nauttia peräti seuraavaan aamuun. Sittenpä sitä oltiinkin taas ilman. Eilinen aamu alkoikin kynttilöiden sytyttelyllä ja leivinuunin lämmityksellä. Aamukahveet haettiin naapurista, siellä kun pelas sähköt agregaatin voimin. sähköä saatiin iltapäivästä hyvin vaihtelevalla menestyksellä. Illalla ei enää tullut katkoja ja tämäkin aamu alkoi sähkövalojen loisteessa. Jospa nuo ei enää katkeis.

Vaikka meillä sähköt jo onkin tarttee lähtee lämmittämään leivinuunia että saadaan pupu pataan.

Uuden vuoden kinkereitä ootellessa. Vuosi vaihtuukin loistoseurassa.

Ei kommentteja: