30. syyskuuta 2011

Kyläfaktoja

Esittelenpä meidän uutta kotikylää, kun ei sitä kameranpiuhaa tunnu löytyvän.

Asumme siis nykyään Niemisjärven kylässä, joka on Kuopion läntisin kylä. Täällä asuu vajaa 200 asukasta. Kylällä on paljon marjanviljelijöitä, joten ensi talven mansikat pakkaseen on taattu. Meiltä löytyy kylätalo, jossa järjestetään kansalaisopiston kursseja, nuorteniltoja ja muita kylän yhteisiä tapahtumia. Kylätaloa saa myös vuokrata omiin perhejuhliin.
Kylällä on oma järvi, Nieminen, jonka rannalla myös me asumme. Metsästykseen on aivan loistavat mahdollisuudet, heti omalta ovelta. Ympäröivissä metsissä on paljon mustikkaa, puolukkaa ja sieniä. Metsissä asustelee jäniksiä, hirviä, metsäkanalintuja... Onpa tuolla järven toisella puolella tehty karhuhavainto ja yksinäinen susikin siellä vaeltelee.

Lähin kauppa löytyy 9 kilometrin päästä Hirvilahdesta. Siellä on myös päiväkoti, koulu ja eskari.Koulukyydit on järjestetty oman kylätaksin voimin.

Ja sitten pieni mainoksen poikanen, täällä Niemisjärven puolella on ainakin yksi talo myynnissä ja Hirvilahdessa toinen.

Nyt pitää rueta pukemaan sakille vaatteet päälle että päästään kaupoille.

2 kommenttia:

Kikka kirjoitti...

Jos töitä löytyisi, niin olisin tältä istumalta valmis lähtemään :)

Vera kirjoitti...

Täällä myös yksi joka asuu pienessä kylässä =) Tosin meidän kylässä on asukkaita jopa 1500! Tosin aika laajalla alueella... Meillä on oma kauppa, huoltoasema, kirjasto, päiväkoti ja koulu. Pojan luokalla on 8 oppilasta. Ikänsä kaupungissa asuneelle tämä on ollut pieni kulttuurishokki, mutta onhan täällä silti aika ihanaa =) ja rauhallista

Terveisin uusi lukijasi Vera Konkkaronkkalaiset-blogista